EMK 5 – Tongelre 5 3 – 1

Geplaatst op: zondag 28 november 2021 om 18:30.

Vanmiddag stond de ‘burentwist’ tussen EMK en Tongelre op het programma. Een wedstrijd die altijd op zichzelf staat en die ook vanmiddag zorgde voor een sportieve wedstrijd. EMK was vanaf het beginsignaal de bovenliggende partij maar Tongelre stond goed en gaf weinig tot niets weg. EMK hanteerde een hoog baltempo waarop Tongelre nauwelijks antwoord op had. De individuele kwaliteit van EMK maakte het verschil en al vroeg in de eerste helft leek de wedstrijd beslist na drie prima uitgespeelde goals, 3-0. Net voor rust bracht Tongelre de spanning in de wedstrijd terug na een onachtzaamheid in de verdediging van EMK, 3-1.

Ook na rust was het spelbeeld onveranderd en zorgde het hoog druk zetten en snelle balcirculatie ervoor dat Tongelre stap-voor-stap leeg werd gespeeld. EMK kreeg veel doelkansen maar geen van allen werd omgezet in een doelpunt, waardoor Tongelre lang ‘in leven’ werd gelaten. Doordat Tongelre geen vuist meer kon maken en EMK door uitstekend veldspel ook niets weggaf, werden er vandaag redelijk eenvoudig drie punten bijgeschreven. Belangrijk om te vermelden dat het een zeer sportieve wedstrijd was, respect voor elkaar en zoals voetbal gespeeld dient te worden.

Lekkere pot voetbal, nu maar afwachten of dat dit voorlopig weer de laatste keer was dat de bal mocht rollen.