EMK – Hoogeloon 2 – 2

Geplaatst op: zondag 26 mei 2019 om 21:15.

De laatste competitiewedstrijd van EMK voelde- en oogde uiteindelijk als een bevrijding van een lang seizoen. EMK speelde in de openingsfase onbevangen en zette brutaal druk op de kampioen van de 4e klasse F. Hoogeloon was wellicht niet geheel scherp of niet volledig gefocussed, maar EMK speelde het voetbal wat het thuispubliek en de staf graag ziet: met inzet en passie volledig gericht op het plezier van het spelletje. Na een kleine tien minuten spelen zorgde aanvoerder Christian Messerschmidt voor de verdiende 1-0 voorsprong met een prima kopbal. EMK bleef voetballen en het noteerde zelfs de 2-0 voorsprong na een prachtige pass van Luke Hilt, waaruit Bas Verberne de 2-0 ruststand noteerde.

Na rust werd het al snel duidelijk dat het voor Hoogeloon serieus werd, en het absoluut niet wilde verliezen. Het tempo ging omhoog en de druk op EMK werd stap-voor-stap verhoogd. EMK probeerde zich onder de druk uit te voetballen, maar daar slaagde het maar moeilijk in. Na de aansluitingstreffer in de 53e minuut (2-1), probeerde EMK de wedstrijd ‘dood’ te maken, terwijl Hoogeloon nogmaals aanzette. Uiteindelijk viel enkele minuten voor de tijd de gelijkmaker (2-2), waar beide partijen uiteindelijk mee konden leven.

Een seizoens einde vol van aanknopingspunten richting het volgende seizoen.