Kleedlokaal voetballers leeggeroofd

Geplaatst op: woensdag 20 februari 2019 om 07:55.

Jeugdspelers van voetbalclub RKSV Heeze zijn zaterdag in Eindhoven beroofd van hun kleding. Terwijl ze een wedstrijd speelden bij Unitas’59 stalen twee mannen jassen en andere kledingstukken uit hun kleedkamer. Op camerabeelden is te zien hoe het duo te werk gaat.

De dieven namen voornamelijk kleding mee uit de kleedkamer, omdat een begeleider waardevolle spullen zoals telefoons en portemonnees in een aparte tas had verzameld en had meegenomen naar het veld. RKSV Heeze laat in een korte verklaring weten aangifte te doen bij de politie zodra is geïnventariseerd wat precies gestolen is. Bovendien onderzoekt de voetbalclub of een deel van de schade kan worden geclaimd bij de verzekering.

Camerabeelden

Inmiddels heeft Unitas’59 camerabeelden naar de politie gestuurd en ook zelf bekeken. Op de beelden is te zien hoe twee mannen het terrein van Unitas’59 in Woensel-Noord betreden en richting de kleedlokalen lopen. Daar houdt één de wacht, de ander gaat naar binnen om de buit binnen te halen. Voorzitter Herman Matheij: ,,Dit was een vooropgezet plan, en heeft niks met onze club te maken. We vinden het ontzettend vervelend.” Unitas’59 heeft aangifte gedaan bij de politie.

De politie laat weten dat het op de hoogte is van de diefstallen, en dat het in contact staat met de voetbalclubs. Volgens de politie komen dergelijke diefstallen vaker voor, maar gebeurt het in Zuidoost-Brabant niet extreem vaak in vergelijking met de rest van Nederland. ,,We vragen iedereen alert te zijn”, zegt een woordvoerder.

,,Dit is bijna niet te voorkomen”, zegt voorzitter Matheij over de diefstal van afgelopen weekend. ,,Op een zaterdag zitten er wel 3 of 4 teams in één kleedkamer. Ieder team is op een ander tijdstip klaar met spelen. Het is haast niet te controleren of monitoren wie er allemaal naar binnen en buiten loopt.”

In de toekomst overweegt Unitas’59 om de kleedkamerdeur toch af te sluiten, ondanks dat het moeilijk zal zijn om dat in goede banen te leiden op drukke zaterdagen. Matheij: ,,We moeten in overleg met de gemeente, omdat zij de eigenaar zijn van de kleedruimtes. Een leuke voetbalwedstrijd mondt uit in een deceptie. We zullen hier iets aan moeten doen.”

Artikel Eindhovens Dagblad 20 februari 2019 ©