Lachen om de ‘minuut van Koëter’

Geplaatst op: maandag 2 oktober 2017 om 18:30.

De punten werden gisteren gedeeld, maar SBC zal met een beter gevoel terugkijken op de wedstrijd. Met tien man poetste het een 3-2 voorsprong van EMK overtuigend weg: 3-3.

Toen Marijn Koëter (29) na afloop het kleedlokaal van SBC betrad, begonnen teamgenoten meteen te grappen over de taferelen in de 60ste minuut. Eerst over zijn hakbal op de paal, die in de rebound door Sander van Kersbergen binnen werd getikt, 2-2. “Iedereen schrok van dat hakje bij die corner. Ik zelf ook”, beaamt Koëter even later. De aanvoerder reproduceert het hakje – ditmaal met een denkbeeldige bal – en vervolgt lachend: “Normaal heb ik hier de techniek natuurlijk niet voor.” Koeter vormde na de 2-2 het middelpunt van de feestvreugde, maar nog in diezelfde minuut belandde een hoge voorzet van Ruud Boerema van EMK via zijn hoofd in het eigen doel, 3-2. Toen teamgenoot Marc van der Zanden vlak daarna ook nog een tweede gele kaart kreeg kon Koëter zich helemaal voor de kop slaan. “Maar daarna beginnen we juist beter te spelen. De druk viel weg en dan zie je dat we goed kunnen voetballen. De druk is vaak het probleem. Het zit in de koppies”, aldus Koëter die tijdens het gesprek wordt gesommeerd door zijn vriendin over het avondeten na te denken. “Ze is de baas thuis hè, zegt hij met een knipoog. Op het veld, na de rode kaart, was SBC duidelijk de baas. Van der Zanden stond nog geen drie minuten buiten de krijtlijnenen een afstandsschot van Laszlo Vink viel binnen, 3-3. EMK raakte nog wel de lat, maar het was het tiental van SBC dat in het laatste kwart het meeste aanspraak maakte op de winst. De 3-4 bleef echter uit.

“Toch geeft dit wel hoop”, zei een bestuurslid van SBC na het eindsignaal tegen zijn buurman. De ploeg uit Son en Breugel – in 2015 nog actief in de tweede klasse – startte het seizoen met een nederlaag tegen Acht (1-3). Koëter: “Maar als we zo blijven voetballen, denk ik dat we zeker voor de top-5 kunnen gaan.” De eerste helft was duidelijk voor EMK, dat de competitie vorige week aftrapte met een 1-6 zege op Keldonk. SBC kwam op 0-1 via Dirk van Eck, die een strafschop versierde én benutte, maar vervolgens bracht Tom Diender de gasten aan het wankelen door tweemaal doel te treffen, 2-1. Bij beide goals had de middenvelder alle vrijheid. “Dat is wel mijn ding. Maar ja, aan die goals hebben we nu niet veel”, baalt Diender van het spel van EMK in het tweede bedrijf. “Met een man meer stoppen we met voetballen.” “We hadden alles onder controle, maar vijf of zes man kregen het idee dat we iets anders moesten doen. Erg onnodig dit puntverlies”, aldus de kersverse aanvoerder van EMK.

EMK: Faassen, Van der Hoeven (78. Hermens), Van den Bosch, Jansen, Frederiks, Messerschmidt, Diender, Van den Bogaard, Verbruggen (80. Van de Ven), Boerema (69. Kemperman), Janssen.

SBC: Den Hollander, Van der Eerden, Koëter, Van der Zanden, Vonk (86. Kuipers), Vogels (46. Van Beek), Van der Heijden (55. Van Eerd), Van Heck, Malcku, Van Karsbergen, Van Eck.

ED 02102017

De van Marvilde bij EMK teruggekeerde Rick van den Bogaard probeert een SBCér uit te spelen

Artikel Eindhovens Dagblad, maandag 2 oktober 2017 ©