RKVV Keldonk – EMK 1 – 6

Geplaatst op: zondag 24 september 2017 om 21:30.

EMK speelde vandaag de eerste competitiewedstrijd uit tegen Keldonk. EMK won deze wedstrijd na een slechte 1e helft overtuigend, maar de vraag blijft of deze tegenstander een goede graadmeter was.

Trainer Tom Vroomen had na de voorbereiding gekozen voor een basiselftal waarvan hij de verwachting had dat deze spelers zouden voldoen aan zijn verwachting. Na een aantal kleine kansjes voor EMK kwam het na een misverstand in de verdediging in de 25e minuut toch op een 1-0 achterstand. EMK speler Rob Verbruggen trok in de 34e minuut de stand weer gelijk met een schot vanaf links, waar op het laatste moment een stuit in zat die de Keldonk doelman kansloos liet (1-1). Christian Messerschmidt zag in de 43e minuut zijn kopbal door een Keldonk verdediger nog van de doellijn gehaald worden.

Na rust kwam EMK beter in de wedstrijd mede door een aantal wissels. Rob Verbruggen scoorde in de 65e minuut de 1-2 uit een voorzet van Rick Frederiks. Rick van den Bogaard bracht EMK met een vlammend schot vanaf rechts op een 1-3 voorsprong. In de 82e minuut soleerde Rick Frederiks door de Keldonk verdediging en bracht EMK op een 1-4 voorsprong. In de 83e minuut schoot Christian Messerschmidt de 1-5 binnen. De afsluiting van deze wedstrijd was voor Rick Frederiks die met een streep over de doelman de 1-6 overwinning binnenschoot.

Aankomend weekend de eerste krachtmeting dit seizoen tegen SBC. Ondanks de overwinning nog voldoende huiswerk voor de EMK trainer.