Veteraan Sanders is nog altijd belangrijk

Geplaatst op: maandag 2 december 2019 om 07:30.

Stel uzelf eens de vraag: zou ik op mijn 38ste iedere wedstrijd negentig minuten lang kunnen blijven rennen, vliegen en sprinten? Nee? Nou, Sjef Sanders van EMK in ieder geval wel. Gisteren scoorde hij twee keer voor rust en was daarmee van groot belang voor zijn ploeg. ,,Mijn twee kinderen, houden me jong, zeg ik altijd maar”, lachte de veteraan na afloop. ,,Ik kan negentig minuten blijven gaan, da’s voor mij geen enkel probleem.”

Een EMK zonder hem is nauwelijks denkbaar. ,,Ik kwam op mijn achtiende bij de selectie, ben een geboren en getogen Nuenenaar. En ik heb het hier altijd goed naar m’n zin gehad. Als je vandaag ook weer ziet hoe we voor elkaar door het vuur gaan voor deze overwinning. Dat maakt me enorm trots op het elftal. Derby’s zijn altijd een wedstrijd op zich, de vorm van de dag bepaalt wie de winnaar wordt.”

En dat was dus EMK, op het sportpark aan de Polder in Gerwen. Daar waren gisteren alle elementen aanwezig die een mooie amateurderby maken. Een veld bezaaid met blaadjes, gegrap langs de lijn omdat iedereen elkaar kent, wisselspeler Alex van Otterdijk van EMK die halverwege de wedstrijd pas aankomt omdat hij eerst nog een wedstrijd met het tweede moest spelen in Hooge Mierde. Ga zo maar door. ,,

Nie teveul extra tijd hè scheids, we hebben geen lampen hier”, klonk het vanaf de zijkant. Iedereen dubbel.

Het belangrijkste element van een derby is natuurlijk strijd. Dat ontbrak zeker ook niet. Soms gingen spelers iets té hard op elkaar door. Het resulteerde een paar minuten voor het einde in een opstootje waar zo’n beetje alle spelers, wissels en basis, bij betrokken waren. Even leek de vlam in de pan te slaan, tot beide aanvoerders ertussen sprongen. ,,Ik bescherm mijn jongens en dat doet hun aanvoerder ook”, verklaarde Rainer van Bergen van RKGSV na afloop. ,,Dat hoort erbij. Er is helemaal geen sprake van een agressief toontje. Nu is iedereen even teleurgesteld, zometeen pakken we samen een pilske. Da’s een derby voor mij. Verliezen doet altijd zeer, maar dat kunnen we op bezoek bij EMK weer rechtzetten.”

Na de twee goals van Sanders in de eerste helft schoof Robert van de Ven in de 54ste minuut de 0-3 binnen na een steekpass. In de 60ste minuut kopte Sander de Waal van RKGSV de eretreffer tegen de touwen: 1-3.

RKGSV: Remy Hendrikx; Van den Berk (84. Van Rooij), De Waal, Van Bergen, Van Dael; Kreemers, Van Berlo, Vorstenbosch; De Haas (56. Coenraad), Rico Hendrikx, De Loo.

EMK: Verhoeven; Regli, Heezemans, Hagen, De Jong; Aarts (69. Linders), Messerschmidt, Van de Poel (79. Kilic), D. van de Ven; Sanders, R. van de Ven (83. Hilt).