De Raven – EMK 3 – 0

Geplaatst op: zondag 24 februari 2019 om 20:30.

Vanaf het eerste fluitsignaal was De Raven met meer wil en overtuiging het veld ingegaan.

Er werd al vroeg druk gezet op de bal en EMK had moeite met het balbezit en elke 2e bal was voor De Raven. EMK kwam daardoor moeilijk in haar spel en moest meer en meer achteruit. Ook in de opbouw waren er weinig aanspeelmogelijkheden voor EMK en in de kleine ruimtes voelden de aanvallers van de Raven zich duidelijk beter hun element. In de 25e minuut scoorde Huib Borrenbergs van de Raven het openingsdoelpunt, 1-0. Ook na dit openingsdoelpunt bleef het spelbeeld identiek aan de openingsfase en tien minuten voor rust verdubbelde Niels Peeters (De Raven) de score, 2-0.

In de rust waren er bij EMK enkele noodzakelijke omzettingen gedaan in een poging het spelbeeld te keren. Toch bleef EMK moeite hebben met het vinden van de medespelers en was het droge- en stroeve veld in Luyksgestel niet in het voordeel van de voetballende intenties van EMK, hoewel dit niet de voornaamste oorzaak was van de collectieve off-day. Toen ook de gehoopte aansluitingstreffer van EMK uitbleef (lob van Rick van den Bogaard die via de lat terug in het veld verdween), werd duidelijk dat er vandaag geen punten mee werden genomen naar het Wettenseind. In de slotfase maakte De Raven spits Gijs Wuijts aan alle illusies een einde met de 3-0 eindstand.