EMK 3 – Nuenen 4 2 – 1

Geplaatst op: zondag 5 mei 2019 om 21:00.

Vandaag stond de onvervalste dorpsderby tussen EMK en Nuenen weer op het programma, die zoals gebruikelijk niet belangrijk was voor de stand op de ranglijst: prestige was datgene wat vandaag telde. EMK was in de openingsfase diegene die verzorgd voetbal speelde en veelvuldig in balbezit was. Nuenen vond dat prima tot zo ongeveer 20 meter van het doel, waarna het probeerde vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. EMK had daar echter goed het oog op en was zeker voor rust de gevaarlijkste ploeg, zeker nadat het uit een prima aanval op een 1-0 voorsprong was gekomen. Een grotere tussenstand hing meer in de lucht dan een doelpunt van Nuenen.

Na de rust lieten beide teams alle reserves varen en werd en door beiden vol op de winst gespeeld. Beiden zochten de grens van elkaar op (met overigens wederzijds respect) en het werd een echte derby. Nadat Nuenen uit een goed uitgevoerde aanval op 1-1 was gekomen, leek een eventueel gelijkspel het maximale maar direct uit de tegenaanval was het EMK dat opnieuw een voorsprong nam (2-1). In de hectisch slotfase speelde Nuenen alles of niets, en gaf EMK geen krimp. Ondanks enkele gevaarlijke momenten in de 16-meter van EMK, was het resoluut uitverdedigen van EMK dat de wedstrijd uiteindelijk over de streep trok.

Een derby zoals derby’s moeten zijn: alles voor de winst en uiteindelijk respect & acceptatie voor elkaar.