Essche Boys 2 – EMK 2 2 – 3

Geplaatst op: zondag 26 november 2017 om 20:45.

Vandaag reisde EMK al vroeg af naar Esch voor het duel tegen de lokale Boys. De instructies van de staf waren vandaag duidelijk: strijd en inzet vanaf het begin.

En strijd en inzet waren er zeker vandaag wat ook nodig was tegen het fysiek voetballende Essche Boys, dat het EMK bij vlagen moeilijk maakte. EMK zocht veelvuldig de voetballende oplossing, maar vaak had Essche Boys er een voet tussen waardoor combinaties moeilijk waren. Aanvoerder Jacky van Houtert stuurde zijn ploeg ver van de eigen 16 meter en na 20 minuten was er een prima combinatie tussen Sem van den Dungen en Lorenzo Sneijers, waaruit de laatste voor de 0-1 voorsprong zorgde. Direct hierna was er een slippertje achterin en werd de stand direct weer gelijkgetrokken, 1-1. Essche Boys nam kort hierna zelfs brutaal de leiding na een uitverdedigingsfout waarbij de bal totaal verkeerd werd ingeschat, 2-1. EMK liet het er niet bij zitten en uit een corner werd de bal in tweede instantie door Jacky van Houtert in het doel geschoten, 2-2. Op slag van rust was er een kopbal van Sem van den Dungen die over de keeper verdween en niet meer op tijd door de keeper kon worden gekeerd, 2-3.

Na rust veranderde het spelbeeld volledig en was er nog maar één ploeg aan het voetballen: Essche Boys. EMK werd veelvuldig achteruit gedwongen, kwam niet meer aan voetballen toe en creëerde ook geen uitgespeelde kansen meer. Na een harde charge op Piet van Dorenmalen die geblesseerd moest uitvallen, werd duidelijk dat EMK het vandaag op strijd en inzet moest doen. Nadat Edwin Sleegers op de helft van de middenlijn een stevige charge inzette op de linkerverdediger van Esch was de toon gezet: de grens opzoeken op de rand van het toelaatbare. Na een goed uitgevoerde aanval van Essche Boys kon Dillon van de Poel alleen nog maar aan de noodrem trekken, met een pingel tot gevolg. De van een blessure teruggekeerde Mark Faassen stopte de strafschop, wat met nog een kwartier te gaan het breekpunt in de wedstrijd bleek. Na het inbrengen van Daan de Jong kort erna gevolgd door een tactische wissel waarbij Alex van Otterdijk de leeg gespeelde Mark van Happen verving, kon EMK de zwaar bevochten 3 punten meenemen naar het Wettenseind.

Strijd en inzet brachten de overwinning op karakter bij EMK.