Waalre – EMK 2 – 1

Geplaatst op: dinsdag 23 april 2019 om 18:15.

Zonnig weer en wind schuin over het veld dat door de droogte niet optimaal bespeelbaar was. De blessureboeg van EMK puilt uit met een tiental spelers niet fit om op te treden. Toch lukt het coach Ronnie Jansen om twee dagen na een zware wedstrijd tegen Vessem, de confrontatie met Waalre aan te gaan. Het tempo was in het begin van beide kanten niet er hoog. EMK had het geluk in de 11e minuut dat een bal tegen de eigen doelpaal caramboleerde. Vijf minuten later kwam Daan de Jong in het strafschopgebied van de tegenstander maar zijn schot vloog net over de goal. De teams probeerden in de eerste helft om kansen te creëren, maar het kwam niet tot doelpunten in de eerste helft.

In de 57e minuut werd de bal te langzaam weggewerkt in het strafschopgebied van EMK; de tegenstander profiteerde hiervan en kwam gelukkig aan de 1-0. EMK vocht zich terug in de 2e helft. Rick van den Bogaard had niet het geluk om te kunnen afronden toen hij alleen voor kwam. In de 62e minuut plofte een keihard schot van diezelfde Rick van den Bogaard tegen de kruising van het doel van Waalre. EMK bleef komen en werd in de 70e minuut beloond met de gelijkmaker na een kopbal van Christian Messerschmidt die door een verdediger in eigen doel werd verwerkt, 1-1. EMK toonde even het betere van het spel. Het zal EMK opnieuw niet mee toen in de 93e minuut een van de schaarse aanvallen van Waalre over links werd binnengekopt, 2-1.