Woenselse Boys droogt koploper Hoogeloon af

Geplaatst op: zondag 14 april 2019 om 20:15.

VIERDE KLASSE F zuid 1 | Middenmoter Woenselse Boys heeft koploper Hoogeloon met 3-0 over de knie gelegd. Nieuw Woensel en Acht hielden elkaar in evenwicht en RKDSV won thuis met 3-1 van Waalre.

Nieuw Woensel – Acht 2-2.
Het was een Eindhovens onderonsje in de vierde klasse. De bezoekers wisten snel hun stempel op de wedstrijd te drukken en komen al in de 11de minuut op een 0-1 voorsprong. Het was Sander van den Heuvel die scoorde voor Acht. Een kwartier later kwam Nieuw Woensel nog op gelijke hoogte. Een overtreding in het strafschopgebied leidde tot een penalty, die benut werd door Mitchel Kluijtmans. Nog voor rust nam Nieuw Woensel zelfs de leiding, door een doelpunt van Johnny van Veen. In de tweede helft was er mooi veldspel te zien van beide ploegen en was een gelijkspel een betere afspiegeling van de wedstrijd. Dat werd het ook, door de gelijkmaker van Roy Roestenburg die in de 57ste minuut wist te scoren, 2-2.

De Raven – HMVV 1-0.
In Luyksgestel konden De Raven het veldspel maken en vaak de bal in de ploeg houden. Het ontbrak nog aan echte mogelijkheden maar HMVV had weinig in te brengen. De 0-0 bij rust was dan ook een logische stand, maar de thuisploeg wilde meer. Er hing al heel de wedstrijd een doelpunt in de lucht voor De Raven, die er ook kwam. Stef Wuijts was alert na een afgeslagen hoekschop en met een rake knal schoot hij het enige doelpunt van de wedstrijd binnen, 1-0.

EMK – Vessem 0-1.
De eerste 10 minuten waren kansrijk voor EMK. Tot twee keer toe werden er een bal van de doellijn gehaald door de verdediging van Vessem. De bezoekers wisten de eerste helft te overleven en moesten zich herpakken na rust. Vessem kwam fris uit de startblokken. Ze hadden veel kansen maar konden net als EMK in de eerste helft niet profiteren. De gasten bleven drukken maar echte scherpte ontbrak nog. In de slotfase kon Vessem eindelijk de ban breken en de punten mee terug naar huis nemen. Uit een scrimmage wist Bas de Laat een verdwaalde bal erin te schieten, 0 – 1.

Steensel – SDO’39 1-3.
Het begin van de wedstrijd was vooral een strijd om het middenveld, beide teams waren elkaar aan het aftasten en pas in de 20ste minuut gebeurde er iets noemenswaardig. SDO’39 kwam op voorsprong in een gelijk opgaande wedstrijd. Dat duurde niet lang, want in de eerste helft maakte Steensel nog de gelijkmaker, gescoord door Stefan Coset. In de tweede helft was SDO toch te sterk. Met een snelle treffer kwam het op voorsprong en begon het team beter te voetballen. De beslissende 1-3 viel niet veel later en Steensel kwam er niet meer aan te pas.

RKDSV – Waalre 3-1.
Waalre begon de wedstrijd in Diessen energiek en kreeg via Joey Gang ook de eerste kans. RKDSV sloeg in de 18e minuut met de eerste kans meteen toe, Mike van de Weert mocht vanaf ca 16 meter vrij uithalen, 1-0. In de 27e minuut greep de Waalre achterhoede niet goed in en hiervan profiteerde Melvin Timmermans van dichtbij, 2-0. Waalre gaf zich na deze twee mokerslagen nog niet gewonnen en in de 31e minuut kon Kees Uythoven van dichtbij de aansluitingstreffer scoren, 2-1. De achtervolging van Waalre liep in de 36e minuut echter meteen schade op toen RKDSV-speler Gijs Neggers de 3-1 kon binnen koppen, tevens ruststand. Na rust kwam er geen actie meer en hielden de ontvangers de drie punten vast.

Woenselse Boys – Hoogeloon 3-0.
Woenselse Boys begon sterk aan de wedstrijd, door een goed schot kwam de bal op de lat en terug in het spel. Aan de andere kant was Hoogeloon via een aantal corners dreigend maar tot echte kansen kwam het niet. In het laatste deel van de eerste helft kwam Woenselse Boys op voorsprong. Na een goede individuele actie van Luc Geurts kwamen ze op 1-0. In de tweede helft hielden de Eindhovenaren het tempo hoog. Een counter van Woenselse Boys werd goed uitgespeeld en binnen gewerkt door Geert Vermeulen. Hoogeloon bleef de aanval zoeken maar het was Woenselse Boys die gevaarlijk bleef. Dit leverde uiteindelijk ook de 3-0, wederom door Luc Geurts.

Wedstrijdverslagen Eindhovens Dagblad zondag 14 april 2019 ©