De Weebosch – EMK 2 – 0

Geplaatst op: zondag 4 december 2022 om 18:30.

Onder winterse omstandigheden speelde EMK vanmiddag de uitwedstrijd bij De Weebosch (Bergeijk). In de openingsfase was het vele balverlies aan de kant van EMK opvallend te noemen, de ploeg kwam ook maar nauwelijks aan voetballen toe. De Weebosch putte moed uit deze openingsfase en slaagde er steeds meer in op de helft van EMK te voetballen, daar waar EMK veelal de lange bal moest hanteren op een eenzame Rick van den Bogaard die vanaf de linkerkant ook weinig steun vond. Daar waar EMK al enkele keren gewaarschuwd was, vond De Weebosch uit een afgeslagen vrije trap een afstandsschot dat op miraculeuze wijze achter de keeper van EMK in het doel verdween; 1-0. Vanaf dat moment was duidelijk dat EMK een moeilijke middag te wachten stond, omdat het veldspel na het tegendoelpunt niet echt veel beter werd. De rust werd door de aanhang van beide clubs gebruikt om weer warmte te vinden in de kantine van De Weebosch.

In de rust had trainer Ronnie Jansen enkele omzettingen gedaan, met de verwachting de controle en het voetbal weer terug te brengen bij EMK. Toch kwam De Weebosch direct na de aftrap éên op één met de keeper van EMK, waarbij gelukkig het vizier van de aanvaller van De Weebosch niet echt scherp stond. EMK bleef proberen te voetballen, maar door enkele stevige duels en kleine overtredingen kwam er geen ritme in de wedstrijd. en liep EMK meer achter De Weebosch aan dan andersom. Met nog een kleine 20 minuten te spelen was er een fout achterin aan de kant van EMK, waaruit De Weebosch de tweede treffer kon noteren en een voorschot nam op de overwinning; 2-0. In de resterende speeltijd waren er aan beide kanten nog wel enkele kansen, waarbij de kans op de 3-0 groter was dan de kans op de aansluitingstreffer. De Weebosch vierde de overwinning met het trouwe thuispubliek, terwijl EMK de collectieve off-day incasseerde en daardoor de aansluiting met de bovenkant van de ranglijst verloor.