EMK – De Weebosch 1 – 1

Geplaatst op: zondag 21 mei 2023 om 20:15.

Na het uiteindelijke verlies tegen Terlo vorige week, was het einde van het seizoen vanmiddag daar.

Onder de klanken van de ongeslagen reeks van EMK6/de Genestho’s en de platte kar die onderweg was vanuit Eindhoven naar het Wettenseind, voor de viering van de titel in de 5e klasse voor EMK 4/all stars, was het vanmiddag duidelijk dat deze wedstrijd feitelijk nergens meer om ging. Het was EMK dat duidelijk haar sportieve plicht wilde doen maar de druk van een resultaat in de competitie was zichtbaar niet meer aanwezig. Het was EMK dat het initiatief had maar de tegenstander uit De Weebosch dat gelukkiger was in de afronding dat na een 20′ minuten spelen een 0-1 voorsprong nam.

Na rust hield EMK het initiatief en probeerde de wedstrijd nog te laten kantelen, met name on de laatste wedstrijd van Rick van den Bogaard nog van de nodige glans te voorzien. Een klein kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Thijm Olfers die met een prima actie de stand in de wedstrijd in evenwicht bracht (1-1). EMK probeerde nog wel de overwinning over de streep te trekken, maar de zomerse omstandigheden maakte een echte wedstrijd niet meer mogelijk. Een vijf minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Rick van den Bogaard een publiekswissel en hij nam met een staande ovatie afscheid van het talrijke thuispubliek.