Programma & Uitslagen

14 oktober 2020: KABINET LEGT HET AMATEURVOETBAL ‘VOORLOPIG’ STIL

De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag  14 oktober 22:00 uur.

Update 24 februari 2021:

NB: EMK 1 speelt in de A-categorie, alle andere teams spelen in de B-categorie.

Categorie A:

Nadat het kabinet dinsdag de bestaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus grotendeels verlengde, kunnen de seniorencompetities veldvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met Vijfde Klasse) niet worden hervat.

Doordat de competities in de categorie A senioren niet kunnen worden hervat, zal er geen promotie en degradatie plaatsvinden. De indeling voor het seizoen 2021/’22 zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/’21.

De KNVB hanteerde voor de senioren veldcompetities in de categorie A een uiterste startdatum van 10 en 11 april en een minimale voorbereidingsperiode waarin zonder beperkingen getraind kon worden (vanaf risiconiveau ‘ernstig’) van 4-5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Doordat de maatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 16 maart, vervalt de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen.

Ook voor deze teams organiseert de KNVB de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Categorie B:

Huidige competities worden niet meer hervat. Alle teams in de categorie B veld en zaal en pupillen gaan al over naar de KNVB Regio Cup. De KNVB wil voor de amateurverenigingen kleinschalige regionale competities organiseren voor het vervolg van het huidige seizoen: de KNVB Regio Cup. Dit gebeurt in elk geval voor de teams in de Categorie B veld en zaal en pupillen.

Vanaf maart start de KNVB met een inventarisatie van welke clubs met welke teams mee zouden willen doen. Teams in de Categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt.