EMK 3 – Tongelre 2 2 – 5

Geplaatst op: zondag 1 november 2015 om 21:30.

EMK speelde vanmiddag tegen een tegenstander die op de ranglijst net boven EMK stond. EMK stond vanaf het beginsignaal goed en probeerde van achter uit te voetballen, maar het optisch overwicht was toch voor Tongelre dat veelvuldig gebruik maakte van de kleine ruimten. Beide teams gaven elkaar niets toe terwijl er sprake was van een sportieve pot. Enigszins tegen de verhouding in was het EMK dat de leiding nam na een goed uitgevoerde aanval, 1-0. Tot aan de rust kwam in deze stand geen verandering meer.

Na rust kwam Tongelre beter uit de kleedkamer dan EMK, ontwikkelde het veel druk en was het vrijwel direct gevaarlijk in de 16-meter. Na een overtreding binnen het strafschopgebied zorgde Tongelre voor de gelijkmaker, 1-1. Direct hierna was het Tongelre dat via een snelle aanval voor de 1-2 voorsprong zorgde. Vanaf dit moment probeerde EMK de aansluiting te vinden door de diepe spits als aanspeelpunt te gebruiken, maar de aansluiting via het middenveld werd onvoldoende gevonden. Het middenveld werd steeds overlopen en Tongelre maakte handig gebruik van het groter wordend veld door steeds tussen de linies vroeg druk te zetten op EMK, waarna de 1-3 een vanzelfsprekend gevolg was. EMK kwam nog even terug in de wedstrijd nadat uit een duel voor de goal de 2-3 werd gescoord, maar de echte overtuiging ontbrak vanmiddag bij EMK. Tongelre stelde orde op zaken door slim gebruik te maken van de ruimte op het middenveld, terwijl ook de naar binnen trekkende spitsen onvoldoende werden opgevangen. De 2-4 en 2-5 waren nog slechts voor de statistieken, van een echte wedstrijd was niet echt sprake meer.

Een onnodige nederlaag voor EMK, met een beetje meer geloof in- en werken voor elkaar had er vanmiddag meer in gezeten.