EMK – Nevelo 1 – 2

Geplaatst op: zondag 6 december 2015 om 22:15.

EMK speelde vandaag voor het eerst in haar bestaan tegen Nevelo uit Oisterwijk. Al direct in de wedstrijd was te zien dat Sinterklaas niet naar Nuenen was gekomen om cadeau’s  uit te delen. EMK trof namelijk een tegenstander die fel op de man zat en zelf ook goed combinerend de weg naar het doel wist te vinden. In het begin van de wedstrijd kreeg EMK nog een goede mogelijkheid via Geert-Jan Kemperman die na een voorzet van Tom van Elst bij de 1e paal net niet de doelman wist te passeren. Kort hierna moest EMK doelman Cuppen zich strekken om een inzet van Nevelo uit zijn doel te boksen. Toch kwam EMK in de 18e minuut op een achterstand uit een uitstekende Nevelo counter toen drie spelers van de tegenstander slechts twee EMK verdedigers tegenover zich vonden, 0-1. EMK kwam in de 25e minuut weer op gelijke hoogte uit een vrije trap van Giel van Korven die in eerste instantie op de lat belandde, maar daarna door Tom van Elst binnen werd gekopt. Na een ongelukkig moment in de EMK verdediging kwam Nevelo weer op voorsprong nadat de bal via een EMK speler zijn knie de doelman kansloos liet, 1-2. Rick Slaats had voor rust de kans om EMK weer op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet was te slap om de Nevelo doelman te passeren.

Na rust begon EMK feller, iets wat ook wel nodig was omdat er in de eerste helft veel te veel duels werden verloren. Ook was elke tweede bal dikwijls voor de tegenstander. Verder dan twee buitenspel doelpunten kwam EMK in de tweede helft echter niet meer.

Een terechte overwinning voor Nevelo, en de wetenschap dat EMK aankomende week uit een ander vaatje zal moeten tappen tegen Nijnsel.