Terlo A1 – EMK A1 1 – 1 (EMK wns 3-4)

Geplaatst op: maandag 28 maart 2016 om 20:55.

Terlo is momenteel koploper in de 3e klasse 3.10 en door de recente overwinning op EMK (2-0), begonnen zij als lichte favoriet aan deze wedstrijd. De wedstrijd werd gespeeld op een veld waar de wind vrij spel had, wat een goed veldspel in de weg stond. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Terlo werd in de eerste helft gesteund door de wind in de rug en daardoor was er sprake van een optisch overwicht. Nadat de snelle linksbuiten van Terlo aan de verdediging van EMK was ontsnapt, rondde hij de aanval onhoudbaar voor Glenn af 1-0.  Toch was EMK niet uit het veld geslagen door deze achterstand en bleef het combinerend voetballen. Na een voorzet van EMK was er sprake van miscommunicatie in de verdediging van Terlo, botste beide verdedigers tegen elkaar en viel de bal voor de voeten van Daan die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-1. Vlak na de gelijkmaker moest EMK een tegenvaller incasseren na het uitvallen van Dillon na een forste overtreding van Terlo (terecht bestraft met een 10 minuten tijdstraf).

In de tweede helft kon EMK met de wind in de rug spelen, maar er was nauwelijks sprake van enig voordeel doordat een fatsoenlijke dieptepass direct over de achterlijn werd geblazen. Het was duidelijk dat de doelpunten duur waren de tweede helft en de spanning in het veld én langs het veld nam toe (wat een fantastische steun van de harde kern vandaag weer). EMK domineerde de 2e helft terwijl Terlo probeerde via een counter nog gevaarlijk te worden. Het was voor iedereen duidelijk dat de ploeg die nog zou scoren vandaag de winnaar zou zijn. Nadat een sterk leidende scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd was het duidelijk dat strafschoppen moesten beslissen wie er door zou gaan naar de halve finale.

In een goed genomen penaltyserie was het EMK dat de eerste strafschop miste, maar direct erna stopte Glenn de strafschop van Terlo. Nadat Terlo ook de volgende strafschop miste was het Ali die koelbloedig EMK naar de halve finale schoot (3-4).

PS: code geel kreeg vanmiddag toch een bijzondere betekenis 😉