EMK VR 1 – Unitas’59 VR 1 4 – 1

Geplaatst op: maandag 28 november 2016 om 19:00.

Met de komst van het vrouwenteam van het Eindhovense Unitas’59, hadden de dames van EMK een geduchte tegenstander die slechts één gelijkspel had moeten toestaan en op de tweede plaats stond in de rangschikking. EMK begon moeizaam aan de wedstrijd. In de 3e minuut werd EMK-keepster Manon van de Wiel verrast door een schot van dichtbij en was het 0-1. Dat was pas het derde tegendoelpunt voor Manon in 8 wedstrijden. EMK moest volop aan de bak en dat ging niet gemakkelijk. Geleidelijk namen de krachten af bij Unitas’59 en kwamen er kansen voor EMK. Uiteindelijk werd in de 30e minuut de gelijkmaker gescoord uit een strafschop die genomen werd door Lieke Weijnen, 1-1. EMK zette daarna een geweldige druk op de tegenstandsters en verdiende drie minuten later een voorsprong met een doelpunt van Jennifer Leenders-Wernert die van dichtbij de keepster van Unitas’59 kansloos liet, 2-1.

Na rust ging EMK door met doelpunten van Micky Bushoff en opnieuw Jennifer Leenders-Wernert. Een nuttige overwinning voor EMK VR1 want het gat met de concurrentie is iets groter geworden. De volgende wedstrijd is op het sportpark Wettenseind op zondag 11 december om 13:00 tegen Pusphaira VR2.