EMK – Casteren 4 – 2

Geplaatst op: zondag 13 november 2022 om 18:00.

De stand op de ranglijst beloofde vooraf al een gelijk opgaande- en spannende wedstrijd met het motto: aanhaken of (tijdelijk) afhaken. In de openingsfase was het Casteren dat het meeste aanspraak mocht maken op het openingsdoelpunt: al snel na het beginsignaal kwam Casteren 1:1 met de keeper van EMK, maar de bal werd te haastig ingeschoten en ging naast het doel. Direct hierna was er opnieuw een grote kans voor Casteren die door EMK van de doellijn werd gehaald. Na deze hectische openingsfase viel de eerste kans voor EMK te noteren nadat Tayfun Yilmaz een prima voorzet afleverde bij Kevin Aarts wiens schot door de keeper van Casteren met grote moeite kon worden gekeerd. Vlak na dit moment kreeg EMK op zo’n 20 meter van het doel van Casteren een vrije trap te nemen, die door Kevin Aarts prima werd omgezet in een 1-0 voorsprong. Ondanks dat deze voorsprong EMK rust zou moeten geven, bleef het een open wedstrijd waarbij de gasten ook volop aanspraak kon maken op een doelpunt. Na een half uur spelen zorgde Tayfun Yilmaz voor de 2-0 voorsprong, maar waren er meteen grote kansen voor Casteren op de aansluitingstreffer die ondanks enkele grote kansen maar niet wilde vallen. Daar waar EMK verlangde naar het rustsignaal voelde Casteren dat er een treffer in de lucht hing die ook op slag van rust viel; 2-1.

De aanhang van beide clubs voelde dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was en ook na de rust bleef de wedstrijd open en streden beide teams voor een goed resultaat. EMK bleef zoeken naar de individuele kwaliteit van de aanvallers, die ook vanmiddag de verdediging van Casteren handenvol werk bezorgde terwijl ook aan de andere kant er genoeg gevaar werd gesticht door de aanvallers van Casteren. Met nog een twintigtal minuten te spelen verzond laatste man Dillon van der Poel een prachtige dieptepass die door Rick van den Bogaard prima werd afgerond  tot een doelpunt; 3-1. Ondanks deze optisch geruststellende voorsprong voor EMK was het vrijwel direct erna weer raak aan de andere kant waar een aanval van Casteren prima werd afgerond (3-2) en beleefde de wedstrijd een hectische slotfase waarbij een assist van Rick van den Bogaard ervoor zorgde dat invaller Lorenzo Sneijers een uitstekende middag beleefde met het scoren van het bevrijdende doelpunt voor EMK: 4-2.

Het publiek was de grote winnaar vanmiddag na een open- en sportieve wedstrijd van beide zijden!