4e klasse F: Stiphout Vooruit titelkandidaat nr. 1?

Geplaatst op: dinsdag 10 september 2019 om 13:00.

De indelingen zijn bekend en in het weekend van 21 en 22 september start de competitie.We vragen aan de bezoekers van AVE wie zij zien als voornaamste titelkandidaat in de 4e klasse F (ZII).

Ook de 4e klasse F kent ten opzichte van het afgelopen seizoen vijf nieuwe nieuwelingen.
Kampioen HVV Helmond en promovendus Rood Wit’62 komen over uit de vijfde klasse E, Mulo als degradant uit de derde klasse D (ZII) en EMK en Woenselse Boys komen over uit de 4e klasse F (ZI). Zij nemen de plaatsen in van kampioen RKPVV en degradanten MVC en Olympia Boys. SJVV en Bruheze zijn voor dit seizoen ingedeeld in de 4e klasse E.

Favoriet
Afgelopen seizoen was Stiphout Vooruit lang de favoriet voor de titel maar maakte op de een na laatste speeldag een behoorlijke misstap door thuis te verliezen van ASV’33 waardoor RKPVV –met een punt verschil- de titel opeiste. Vervolgens werd Stiphout Vooruit ook nog eens uitgeschakeld in de nacompetitie waardoor het seizoen in mineur werd afgesloten. Voor dit seizoen wordt Stiphout Vooruit ‘logischerwijs’ gezien als titelkandidaat nummer 1. Outsiders zijn Milheezer Boys, Bavos, en Woenselse Boys. Alle drie de ploegen wisten zich in het afgelopen seizoen te kwalificeren voor de nacompetitie, maar stranden allen in de eerste ronde. Daarnaast wordt er veel verwacht van kampioen HVV Helmond. Voor dit seizoen heeft de club behoorlijk wat versterkingen binnengehaald en kan het zo maar zijn dat HVV Helmond mee gaat strijden om het kampioenschap. Verder is het afwachten wat EMK dit jaar in de nieuwe omgeving op de mat brengt na een teleurstellend seizoen in de 4e klasse F.

Gelijkwaardig
Buiten de favorieten is het afwachten wie moet knokken voor lijfsbehoud, gezien de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. We zullen het in de komende maanden gaan zien hoe de verhoudingen liggen in de vierde klasse F.

Klik hier voor het invullen van de poll