62.000 teams trappen competitie af

Geplaatst op: woensdag 22 september 2021 om 19:30.

Op zaterdag 25 september gaat de competitie van de amateurs van start. Bijna 62.000 teams hebben zich hiervoor ingeschreven.

Vorig jaar stonden er ruim 63.000 teams aan de start van de competitie, dus de invloed van de afgelopen twee vanwege corona afgebroken seizoenen is beperkt gebleven. De vooruitzichten zijn ditmaal ook gunstiger: dit jaar zijn veruit de meeste Nederlanders gevaccineerd, de coronacijfers liggen beduidend lager en de coronabeperkingen lijken de laatste fase ingegaan te zijn.

Meer seniorenteams

Het gaat komend seizoen om bijna 39.000 jeugdteams en ruim 23.000 seniorenteams. Waar het aantal jeugdteams iets onder dat van het seizoen 2020/’21 ligt, is het aantal seniorenteams juist – ondanks de invloed van de coronacrisis – met bijna 600 teams gestegen. Deze groei zit in alle categorieën: mannen, vrouwen en gemengd.

Van de bijna 2.900 verenigingen is SV Kampong uit Utrecht met 2.244 leden ook dit jaar de grootste.

Eerste fluitsignaal

De verenigingen gaan vrolijk fluitend de competitie in. De bedoeling is dat bij alle clubs tegelijk op zaterdag 25 september om 08.00 uur het eerste fluitsignaal wordt gegeven (#fluitenddecompetitiein). De eerste pupillen staan rond die tijd al te trappelen om af te trappen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Wat hebben we naar dit moment uitgekeken. Want wat hebben we het gemist, van het inpakken van je voetbaltas tot de geur van het gras, en van het spelen van officiële wedstrijden tot de voetbalhumor in de kleedkamer na afloop. De afgelopen weken hebben we er al aan geroken met de wedstrijden voor de districtsbeker en nu gaat het helemaal los. We wensen iedereen veel plezier en een hele fijne competitie toe!”