Acht – EMK 5 – 3

Geplaatst op: zondag 13 mei 2018 om 21:00.

De eerste 15 minuten in deze wedstrijd waren duidelijk voor EMK. In de 2e minuut kreeg Rick van den Bogaard een kans na een diepe bal van Tom Diender. De Acht doelman stopte echter zijn inzet. Kort daarna had Rick Slaats kunnen scoren maar hij raakte de bal niet goed. Van den Bogaard had in de 8e minuut pech dat zijn schot via de rug van een Acht verdediger over het doel ging. EMK kwam toch op een 1-0 voorsprong door Rick Slaats nadat de Acht doelman de bal niet goed onder controle kreeg. Acht kwam in de 32e minuut op gelijke hoogte met EMK uit een kopbal die na een voorzet vanaf rechts binnen werd gekopt, 1-1. In de 37e minuut werd EMK doelman Cuppen verrast door een schot dat hij niet onder controle kreeg en in 2e instantie in het EMK doel werd geschoten, 2-1.

Na rust kwam EMK weer op gelijke hoogte met Acht door Rick Slaats die een voorzet van Diender afrondde, 2-2. Rick Frederiks had kort hierna pech en een vrije trap van hem door de Acht doelman uit het doel werd gewerkt. Nog diezelfde minuut kwam Acht op voorsprong. Een speler van Acht passeerde doelman Cuppen die later verklaarde dat hij niet zijn gelukkigste wedstrijd voor EMK had gespeeld, 3-2. Rick van den Bogaard bracht na een pass van Rob Verbruggen EMK weer langszij, 3-3. In de 77e minuut scoorde Acht de 4-3, en na balverlies op het middenveld counterde Acht naar de 5-3 eindstand.