Amateurvoetbal ligt waarschijnlijk tot aan winterstop stil

Geplaatst op: zaterdag 31 oktober 2020 om 11:15.

Op 10 en 11 oktober werd er voor het laatst gevoetbald door de amateurs. Daarna werd door het stijgende aantal coronabesmettingen het competitievoetbal stilgelegd tot medio november.

Winterstop
Daar komen nu zeker nog enkele weken bij, zodat het aannemelijk is om stellen dat de winterstop al is ingegaan. Voetballers kunnen namelijk niet na 2 maanden zonder ‘echte’ training ineens weer wedstrijden spelen. Senioren mogen wel trainen, maar maximaal in groepjes van 4 en op 1,5 meter afstand. De laatste speelronde van 2020 was/is door de KNVB in het weekeinde van 12 en 13 december gepland. In het weekend van 19 en 20 december zou er nog ingehaald worden. De ronde van het nieuwe jaar staat op 16/17 januari gepland.

Weinig wedstrijden in de benen
De landelijke divisies en Hoofdklasses hebben tot nu toe maximaal 6 wedstrijden gespeeld, de 1e- tot en met 5e klassers hooguit 4. Het wordt voor de KNVB dus nog een hele puzzel om de competitie te beëindigen. Volledig afwerken van alle wedstrijden lijkt een utopie, zeker omdat er in de maanden januari en februari door de weersomstandigheden ook wedstrijden uitvallen.

Een halve competitie uitspelen zou een mogelijkheid zijn, maar de KNVB heeft dit niet in het reglement opgenomen.

Artikel van AmateurVoetbalEindhoven.nl ©