Bezwaar tegen hoger ballenhek EMK ingetrokken

Geplaatst op: dinsdag 21 november 2017 om 18:45.

Nuenen kan aan de slag met de verhoging van het ballenhek tussen de voetbalvelden van EMK en het Pieterveld. Het enige bezwaar uit de buurt werd plotseling ingetrokken.

De gemeenten Nuenen wil op korte termijn beginnen met de verhoging van een ballenhek bij de Nuenense voetbalvereniging EMK nadat het enige bezwaar uit de buurt plotseling is ingetrokken. De buurman die als enige protesteerde tegen het hek trok zijn bezwaar gisterenavond compleet onverwachts in na afloop van de behandeling ervan op het gemeentehuis. De gemeente Nuenen wil het hek langs de lange zijden van twee EMK-velden verhogen van twee naar vier meter om voorbijgangers te beschermen en om te voorkomen dat bewoners van het Pieterveld en Culenhof steeds ballen moeten rapen.

De buurman maakte bezwaar omdat hij vreest voor zijn woongenot. Hij wil vanuit zijn achtertuin niet tegen het hoge hek aankijken. Hij zegt dat de noodzaak niet is aangetoond en dat ook niet naar alternatieven is gezocht. Bovendien heeft hij met toenmalig burgemeester Willem Ligtvoet in 2008 duidelijk de afspraak gemaakt dat het hek niet hoger zal worden gemaakt. De gemeente moest erkennen dat de afspraak uit 2008 door personeelswisselingen over het hoofd was gezien. Anderzijds beoogde de gemeentevertegenwoordiger dat het hoge hek past binnen het bestemmingsplan en dat de praktijk uitwijst dat het hek nodig is.

Voorzitter Jacques Ribot van EMK was aanwezig om de noodzaak van het hogere hek te illustreren. ‘Wij hebben ook gehandicapten die voetballen en vorige week lagen er vier of vijf ballen op het Pieterveld. Er moet iets gebeuren’, zei hij. Ook de bewoners van het woonwagenkamp Pieterveld zitten te springen om het hek. De buurman was niet beschikbaar voor een toelichting op zijn plotselinge keuze om het bezwaar in te trekken.

De gemeente gaat snel op zoek naar een aannemer om het ballenhek hoger te maken.

Ballenvangers

Artikel uit het Eindhovens Dagblad van 21 november 2017 ©