Chris Aelberts EMK-er van het jaar 2016

Geplaatst op: zondag 1 januari 2017 om 22:00.

Op de traditionele nieuwjaarsreceptie is Chris Alberts verkozen tot EMK-er van het jaar 2016.

De erkenning ontvangt men doordat men zich belangeloos inzet voor EMK, een erkenning om trots op te zijn. De erkenning komt toe aan Chris Aelberts omdat hij zich niet alleen in 2016 maar vooral in de laatste jaren heeft ingezet voor EMK. Hij werd als volgt toegesproken:

“Chris, jij werd lid van EMK in augustus 2004 als jeugdleider bij EMK F4, waar kleinzoon Glenn net was ingeschreven. Piet van Dorenmalen was toen de trainer van dat team. Een jaar later promoveerde jij als leider naar de F2. Nog één jaar later was je te vinden bij de E3, en zo ging je maar door. Daar kwamen nog twee kleinzoons als voetballers erbij. Het voetbal had je al van jongs af aan in de genen, en je was er altijd voor jouw kleinkinderen, in het bijzonder Glenn. Was je er eens niet, en Mario en Angela konden er niet bij zijn, dan kwam Margriet de honneurs waar nemen. Naast jou actieve betrokkenheid bij de jeugd werd je ook sponsor van EMK, eerst oor de jeugd en later ook voor het eerste elftal met ETFAM en NBI. Samen met betrokkenen keek je uit naar wat nodig was aan materialen. Daarbij liet je ook ruimte voor andere sponsors. Voor de teams van de senioren (selectie bijvoorbeeld) organiseerde je bijeenkomsten van teambuilding. Buiten EMK vond je ook nog de tijd om een profvoetbalclub te helpen, vooral om uit de rode cijfers te komen. Een rol van voorzitter zag je daar ook wel zitten, maar omdat je een control freak bent ging daar teveel tijd in zitten, en was je in 2016 voorzitter af bij die profvoetbalclub.

In 2013 bestond EMK 50 jaar. Je hebt je toen geweldig ingezet om er een succes van te maken, samen met het organiserend team. EMK kon gebruik maken van de expertise van jouw bedrijfsorganisatie, je schooide sponsoring bij bedrijven en kreeg het gedaan dat een bekende brouwer 10 vaten bier cadeau gaf. Jammer was dat een Eindhovens voetbalvereniging niet wilde meewerken aan het verzetten van één wedstrijd in de nacompetitie, waardoor een voor het lustrum geplande topwedstrijd niet kon doorgaan op het niveau dat we hadden verwacht.

In het seizoen 2014-2015 vielen de puzzelstukjes in elkaar, en werd EMK 1 met overmacht kampioen in de 4e klasse. Toen voltrok zich op 20 april 2015 een drama. Vanaf de eerste minuut was je erbij, met raad en daad. Wat je toen gedaan hebt voor alle betrokkenen en de vereniging valt niet te beschrijven, en velen zullen jou hun leven lang dankbaar blijven.

In 2016, had je het genoegen om de geweldige bekerwinst van EMK A1 te mogen meemaken, met Glenn als laatste sluitpost: dat was duidelijk dat je ook een echte supporter bent van EMK, een supporter die geniet van dergelijke mooie momenten.

Al die jaren bleef je het bestuur steunen, ook in zeer moeilijke tijden. Het is typisch dat je als sponsor een man bent meer van ideeën dan van geld, een man meer van overleg dan van confrontatie. In het glossy blad FRITS, ben je blijkbaar een van de 50 meest prominente Eindhovenaren en wordt je beschreven als een trotse en goedlachse Vlaamse Leeuw, een ondernemer pur sang met een wijde blik op de wereld. Je beschrijft dat je gelukkig drie kleinzonen hebt die bij EMK voetballen en dat jij je daar fantastisch voelt in een echte gezellige familieclub. Het geel-zwart van EMK staat prominent op de foto’s met een positief verhaal. 

Wij hebben zelden zo’n betrokken persoon meegemaakt als Chris en zijn van mening dat mede door Chris, EMK een mooie naam heeft gekregen zoals deze nu is. Chris is een markant persoon die altijd op de achtergrond acteert en het hart op de juiste plek heeft. Een persoon die zijn grote netwerk gebruikt en mee denkt, maar daarnaast de vereniging de ruimt geeft. Voor alle inspanningen en positieve attitude verdient Chris Aelberts terecht het respect van alle leden met de titel van EMK-er van het jaar 2016. (was getekend David Doevendans, Johan Janssen, Ruud van Helvert, Roland van Bergen).

2017-01-01-chris-aelberts-emker-van-het-jaar-2016