Clubjongen vliegt toch nog uit

Geplaatst op: dinsdag 29 september 2020 om 09:30.

Hij leek EMK eeuwig trouw te blijven, maar dit jaar zocht Christian Messerschmidt (27) het toch maar eens hogerop bij Braakhuizen.

Vanaf de pupillen was sportpark Wettenseind in Nuenen zijn thuis. Acht jaar geleden brak Christian Messerschmidt er door in het eerste elftal van EMK, groeide uit tot een gewaardeerde kracht en aanvoerder. Zijn vertrek naar Braakhuizen kwam voor velen als een verrassing.

,,Het was ook een lastige keuze”, geeft Messerschmidt toe. ,,Ik heb bij EMK heel veel meegemaakt en veel geleerd. Vorig seizoen beleefden we een minder jaar in de vierde klasse en vervolgens benaderde Braakhuizen mij. Dat was voor mij de kans om het eens een stapje hogerop te proberen.”

Bij de Geldropse tweedeklasser trof Messerschmidt zijn voormalige EMK-teamgenoten en vrienden Rick Frederiks en Rick Slaats. ,,Zij hadden mij al goede verhalen verteld over Braakhuizen en er ook voor gezorgd dat de club mij benaderde. Het bevalt mij er tot dusver goed, Braakhuizen is net als EMK een gezellige en familiaire club. Bovendien is het lekker dichtbij, ik kan nu nog steeds op het fietsje naar het sportpark. Ik ben vanwege mijn kopkracht gehaald als centrale verdediger. Bij EMK speelde ik vaker op die positie, maar ik heb daar alle linies gehad. Zo stond ik ook een poosje in de spits, maar was toch vooral middenvelder.”

Een paar jaar geleden werd Messerschmidt gepolst door Marvilde, dat zondag op bezoek komt bij Braakhuizen. Messerschmidt: ,,Ik had destijds twee kruisbandblessures gehad en besloot mede daarom bij EMK te blijven. Door de coronacrisis heb ik helaas geen afscheid kunnen nemen bij EMK en ben ik een beetje via de achterdeur vertrokken. Maar ik heb nog wel goede gesprekken gehad met mensen van de club, onder andere met trainer Ronnie Jansen. Gelukkig heeft EMK de selectie nog aardig kunnen versterken met onder andere de routiniers Rick van den Bogaard en Tommie van Elst. Dat gaf mij een beter gevoel dan dat ik de club zomaar zou hebben achtergelaten.”

Braakhuizen verloor met Mike de Meij, Roy Olislagers (beiden Nuenen), Anthony de Haan (Heeze) en Myron Jourdain (gestopt) vier sleutelspelers. Daar staat de komst van Yusuf Ozkan (Nuenen), Merlin Masikini (Helmondia), Mohamed Amezziane, Ceyhun Cetindas (beiden Rood-Wit’62) en Messerschmidt tegenover. ,,We hebben een brede selectie van achttien gelijkwaardige spelers. Je kunt je koppie niet laten hangen, want de concurrentie is groot en je kan je plek zo kwijt zijn. We vormen een hechte groep. Samen strijden we om als elftal beter te worden. Ik ben ook naar Braakhuizen gekomen om me verder te ontwikkelen als speler.”

Net als de voorgaande jaren zet Braakhuizen in op lijfsbehoud. De competitiestart zondag was bemoedigend met een 0-0 gelijkspel in Asten bij NWC. Messerschmidt: ,,Indien we als team hard werken en honderd procent geven dan kunnen we het elke tegenstander in de tweede klasse moeilijk maken.”

Bron: artikel Eindhovens Dagblad vrijdag 25 september 2020 ©