Corona update 16 februari 2022

Geplaatst op: donderdag 17 februari 2022 om 09:00.

“Het land gaat weer open”, zoals minister Kuipers, tijdens de persconferentie van 15 februari zei. Na bijna twee jaar gaat het zogenaamde ‘slot’ eraf. In het betaald voetbal gaan de stadions zich weer vullen met publiek en gelukkig hebben we ook in het amateurvoetbal met steeds minder maatregelen te maken.

De versoepelingen gaan in stappen, hieronder de relevante zaken voor het voetbal:

Stappenplan:

  1. Tot 25 februari is er voor het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal nog wel een coronatoegangsbewijs nodig. De daar geldende 1,5 meter, het mondkapje bij rondlopen en een vaste zitplaats komen per 18 februari te vervallen.
  2. Op vrijdag 25 februari nemen we afscheid van de laatste maatregelen. Het coronatoegangsbewijs hoeft dan niet meer getoond te worden bij het betreden van de kantine, de toiletten, de kleedkamer en/of de sporthal. Ook vervallen alle beperkingen op openingstijden

Samen verder: adviezen voor iedereen
Na bijna 2 jaar ervaring met de corona-aanpak, hebben we geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. Hou je daardoor nog steeds aan de adviezen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en geen handen schudden. Hopelijk kun je hierop binnen je vereniging aandacht blijven vestigen.

Laatste update
Wij hopen dat deze corona-update de laatste zal zijn en dat we ongestoord de competitie kunnen afwerken. Mocht de situatie in de toekomst weer aanleiding geven dat maatregelen voor het voetbal worden getroffen, dan communiceren wij dat aansluitend.