Demonstratie tegen ontsluitingsweg via Wettenseind

Geplaatst op: vrijdag 20 november 2020 om 12:30.

De Gemeente Nuenen wil een ontsluiting voor Nuenen-West via het veel te smalle Wettenseind aanleggen. Veel van onze leden komen te voet, op de fiets of met de auto naar EMK. Uw bestuur voelt zich verantwoordelijk voor een veilige route van en naar EMK en is tegen de route via het Wettenseind en meer verkeer op de Geldropsedijk.

In de periode tot en met 7 december 2020 zal de Gemeenteraad praten en besluiten over het voorstel vanuit het College van B&W. Voor EMK, de collega sportverenigingen (NKV, Tennis Wettenseind en LONU) dus het juiste moment om van zich te laten horen. In goed overleg en met instemming van de Gemeente Nuenen wordt er daarom op ZATERDAG 21 november vanaf 15.00 uur een demonstratie gehouden.

De demonstratie is CORONA proof opgezet. Je wordt gevraag d de regels van de 1,5 meter onderlinge afstand te volgen, niet te zingen en niet te schreeuwen. Afkeurende spandoeken en handgeklap mag uiteraard wel. De route gaat vanaf de parkeerplaats van EMK via het Wettenseind, langs de Volkstuinen, verder naar de Geldropsedijk. We lopen dan richting Meijerijlaan en zonder de rotonde te blokkeren steken we hier over, lopen terug naar de T-splitsing Wettenseind Geldropsedijk waar je een korte uitleg krijgt en waar ook om 16.00 uur de handtekeningen zullen worden aangeboden aan het Gemeentebestuur. Vandaar verder via de Geldropsedijk en bij het Pieterveld/Hoek EMK steken we over om zo via het fietspad bij de LONU terug op de Parkeerplaats te komen. De route is veilig omdat het doorgaand verkeer omgeleid wordt en de deelnemers door de organisatie en Verkeersregelaars begeleid worden.

EMK wil haar leden vragen om mee te lopen in deze vreedzame demonstratie, uiteraard in EMK kleuren als het kan. Kom te voet of met de fiets naar de Parkeerplaats en laat je zien.

Tot zaterdag 21 november 2020, de demonstratieroute kan van 15.00 tot 17.00 uur veilig worden gelopen.