Druk

Geplaatst op: zaterdag 6 april 2019 om 10:00.

Op deze plaats in de krant heb ik me al vaker druk gemaakt over competitievervalsing door grote verschillen in het aantal gespeelde wedstrijden. Sindsdien krijg ik wekelijks mailtjes van mensen die zich hier ook druk over maken. Al zijn er natuurlijk ook lezers bij die zich druk maken over het feit dat ik me hier druk over blijf maken.

Een bericht van SDO’39 sprong er behoorlijk uit. Niet alleen hebben ze deze winter maar liefst 75 dagen lang geen één wedstrijd gespeeld en lopen ze inmiddels zes (!) duels achter op competitiegenoot Acht. Ze lijken het de komende weken ook nog eens in een zo kort mogelijke tijd allemaal te moeten gaan inhalen.

In april staan er maar liefst zeven wedstrijden op het programma voor de club uit Lage Mierde. En vanaf 20 april spelen ze vier thuisduels in negen dagen tijd. Twee daarvan zonder ook maar één dag rust ertussen.

Nu snap ik ook wel dat de KNVB niet met algehele afgelastingen kan gaan strooien zodra er twee of drie velden onbespeelbaar zijn. Maar dit soort excessen moeten in de toekomst toch op de een of andere manier kunnen worden voorkomen, zou je denken. Bijvoorbeeld door er als gemeenten, clubs en KNVB samen voor te zorgen dat elke club tenminste één kunstgrasveld heeft.

Ik wens de mannen van SDO’39 in elk geval veel sterkte en succes voor de komende weken.

Column Mattijs Smit Eindhovens Dagblad vrijdag 5 april 2019 ©