ELI – EMK 1 – 5

Geplaatst op: donderdag 10 mei 2018 om 11:45.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het nog wat aftasten van beide teams. Daarna speelde EMK een goede wedstrijd met verzorgd voetbal. In de 21e minuut werd een voorzet van Ruud Boerema voor het doel door Rick van den Bogaard afgewerkt, 0-1. Binnen 3 minuten kreeg EMK de kans om de voorsprong uit te breiden, maar een kopbal van Johan Janssen ging naast het doel. In de 27e minuut kwam ELI op gelijke hoogte door een schot vanaf de rechterzijde dat via binnenkant paal in het doel ging. Na een overtreding in het 16-metergebied op Rick van den Bogaard in de 30e minuut kreeg EMK een strafschop. Van den Bogaard benutte deze kans zelf en bracht EMK weer op voorsprong. In de laatste minuut van de eerste helft schoot Rick van den Bogaard onverwachts vanaf zo’n 20 meter de bal onverwachts achter de ELI doelman, die de bal waarschijnlijk alleen het net hoorde raken.

Na rust speelde EMK de wedstrijd zonder problemen uit. Er werd geconcentreerd gespeeld en er waren nog enkele mooie aanvallen te zien. In de 60e minuut scoorde Van den Bogaard zijn 4e doelpunt na een solo door de ELI verdediging. De 1-5 eindstand werd bepaald door Rick Slaats die scoorde na goed voorbereidend werk van Sem van den Dungen.