EMK 6 / Genestho’s: met gepaste trots …..

Geplaatst op: donderdag 17 mei 2018 om 22:30.

De laatste weken groeit de publieke belangstelling voor de wedstrijden van EMK 6 / Genestho’s, op weg naar de mogelijke ‘dubbel’. Er was duidelijk iets losgemaakt bij de trouwe achterban en het geel-zwarte legioen groeide per wedstrijd. Nadat het kampioenschap na het recente gelijkspel bij en tegen Gerwen al aan de horizon leek te verdwijnen, is er na het onverwachte (maar wel gehoopte) verlies tegen SBC nog een reële kans op de titel in de 6e klasse.

Vandaag stond de 1/2 finale van de KNVB Beker op het programma en onder grote publieke belangstelling (met name van ’t Eeneind), begon EMK prima aan de wedstrijd. De eerste kansen waren voor EMK en de eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van ‘Beers’. Nadat EMK een 0-1 voorsprong had genomen, kwam Beerse Boys toch weer terug in de wedstrijd na een goed uitgevoerde aanval, 1-1. Er was een fantastisch afstandsschot dat EMK de comfortabele 1-2 ruststand bracht.

In het begin van de 2e helft waren er nog enkele kansen voor EMK, maar stap voor stap kantelde de wedstrijd in het voordeel van Beerse Boys. EMK kwam niet echt meer aan voetballen toe en steeds vaker kon Beerse Boys over met name de rechtervleugel voor gevaar zorgen. Nadat de gelijkmaker (die al een tijdje in de lucht hing) zich aantekende, was dit een voorteken voor de slotfase van de wedstrijd. De hoop- en ook het initiatief verdween langzaam uit het spel van EMK. Nadat Beerse Boys uit een vrije trap ook nog de 3-2 aantekende was de wedstrijd beslist. Met de nodige energie waren er nog enkele (kleine) kansjes op de gelijkmaker, maar deze wilde niet meer vallen.

Ondanks de teleurstelling direct na de wedstrijd, mogen onze boys in het geel-zwart met trots terugkijken op het spelen om twee prijzen: je speelt niet elk seizoen meerdere finales. Vandaag even de teleurstelling verwerken ….. maar morgen weer door op weg naar de volgende finale!