EMK Allstars kampioen 2018 / 2019

Geplaatst op: zondag 26 mei 2019 om 20:30.

Zondag 26 mei 2019: sportpark Hondsheuvels te Eindhoven, de plaats van historisch verdriet en vandaag de plaats van hoop en vreugde voor EMK. Het was vanmorgen een uitdaging voor coach Piet van Kraaij om de hoop, ambitie en verlangen naar een kampioenschap voor EMK 4 in goede banen te leiden. Alle voorbereidingen waren daar, maar de druk op de schouders van de trainer/coach was enorm: hij was uiteindelijk verantwoordelijk voor alle juiste- en goede keuzes. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er strakke koppies bij spelers en begeleiding, zenuwachtige spelersvrouwen, een volgepakte dug-out met kenners en nog niet afgestoken vuurwerk langs het veld, terwijl het voor veel mensen bij Pusphaira een gewone zondag was. Toen de wedstrijd een paar minuten oud was, maakte alle spanning plaats voor vertrouwen en onoverwinnelijkheid en speelde EMK 4 de wedstrijd die het vooraf in gedachten al vaak gespeeld had.

EMK was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij, dicteerde de wedstrijd en vanaf het begin waren er de eerste doelkansen voor EMK. Al na 5 minuten was er de eerste doelkans maar de keeper van Pusphaira maakte de eerste kans onschadelijk. Toch bleek dit uiteindelijk uitstel van, na 7 minuten was er een gekraakt schot van Rik van Uden dat in het doel van Pusphaira verdween, 0-1. De ontlading bij EMK was groot (het zou toch niet). Toen na een kwartier spelen Sebas Jacobs simpel maar doeltreffend zijn sportieve plicht vervulde en de 0-2 noteerde, zakte de hartslag en bloedruk van de trouwe EMK fans naar een normaal niveau. Om de laatste onrust weg te nemen, was het Sjoerd Stooker die net voor rust uit een pingel de 0-3 ruststand liet noteren.

In de rust maakte de koppen koffie bij de trouwe fans al plaats voor een BVO’tje en werd de tweede helft gezien als een formaliteit. Pusphaira slaagde er ook niet meer om serieus druk uit te oefenen en EMK speelde plichtmatig de wedstrijd naar het einde. Er vielen voor de statistieken nog twee doelpunten te noteren (2x Geert Jan Kemperman), die zijn transferwaarde nog een keer opschroefde. De meest gevaarlijke momenten deden zich voor langs het veld toen het vreugde vuurwerk door de wind nog voor enige spanning en sensatie zorgde. Aan het einde was de vreugde aan de kant van EMK voor het behalen van de titel enorm, en de sportieve ontlading groot.

Uiteindelijk brachten de dames (wellicht heel verstandig) de schaal van Piet en EMK 4, terug naar Sportpark Wettenseind.

Het bleef nog lang onrustig op- en rond ’t Eeneind (kampioenenmaker Piet van Kraaij heeft inmiddels zijn telefoon uitgezet), en de platte kar is inmiddels gesignaleerd in de buurt van Den Helder 🙂

Proficiat EMK Allstars en geniet van jullie historische- en welverdiende titel !