EMK F3 – DBS F9: dààr was dat feestje!

Geplaatst op: woensdag 27 april 2016 om 13:00.

Al een aantal weken werd er op de training, in de kleedkamer en langs de lijn over gesproken. De eerste plaats op het podium was in zicht, mede gelet op het feit dat EMK F3 nog niet verloren had en de wedstrijden tegen de nummers 2 en 3 in de poule al gespeeld waren én de uitkomst van een rekensom tussen het aantal punten en het aantal nog te spelen wedstrijden; de beslissing zou vallen in de wedstrijd op zaterdag 23 april, thuis tegen DBS F9. Maar sport laat zich niet altijd regisseren want hetzelfde DBS stuntte een week voor de geplande winnaarspot thuis tegen nummer 2 Best Vooruit. Resultaat: EMK F3 kampioen!

Zaterdag 23 april: de zonnestralen breken nauwelijks door het wolkendek heen, de supporters wisten wel het thuisterrein van EMK te vinden. Toeters werden getest, spandoeken in stelling gebracht. De titel is wellicht al binnen, maar EMK F3 ging voor het hoogst haalbare: kampioen en ongeslagen in de wedstrijden. Om 9 uur klonk het eerste fluitsignaal en werd er afgetrapt in de groen Eeneindse Arena. Beide ploegen hadden er zin in want over en weer werd al in de beginfase het doel gevonden. EMK moest al snel een beroep doen op een van de geroutineerde reddingen van Alex, die een snelle 0-1 voorkwam. De kansen lagen nu aan de kant van EMK. Een vlugge loopactie van Sil, maar die schoot de bal naast. DBS deed ook wat het moest doen en kwam terug op de helft van EMK. Mylan koos direct goed positie en heroverde de bal voor de thuisploeg. Daarmee was de counter razendsnel ingezet en via een scherpe pass van Thomas kon Moos de aanval mooi afronden met het eerste doelpunt van de wedstrijd. DBS counterde ook nog een paar keer. Toch konden zij door een knappe kopbal van Lars naar voren en goed teamwerk tussen Jelle-Fin en Alex geen tegendoelpunt forceren. Sil wilde het schot naast het doel goedmaken en dat deed hij door de 2-0 voor het team binnen te schieten. Sem trakteerde de supporters een minuut voor rust nog op een snelle soloactie, maar die werd door een sterk spelend DBS doorzien.

Ondanks de 2-0 voorsprong realiseerde EMK ook dat ze DBS nog twintig minuten de baas moesten zijn. De spanning nam toch wel een beetje toe en werd zichtbaar door een onnauwkeurige corner van Sem, die zich bij de corner daarna gelukkig snel herpakte. Sil maakte het al snel goed met een treffer. DBS was weer aan de bal, zette gelijk druk en kreeg de bal tegen het net, ditmaal binnen de doelpalen: 3-1 op het elektronische scorebord. Mylan kon daarna met een lange bal Sil bereiken maar het was DBS dat uitstekend in positie stond. EMK mocht weer een corner nemen en deze keer heel goed voor het doel. De keeper van DBS was alleen beter. EMK bleef goed samen voetballen want Sil zag een loopactie van Moos richting doel, koos de voorzet waardoor Moos alleen nog maar de bal links van de keeper moest binnentikken. De wedstrijd was daarna aan de zijde van DBS die de stand wijzigde in 4-2. Mylan, Lars en Thomas hadden hun handen vol aan de tegenstander die terugkwam tot 4-3. Toch hielden zij DBS veel van de bal. EMK kreeg in de slotfase veel ruimte want Jelle-Fin kwam een aantal keer oog in oog met de keeper met de keeper van DBS. Zijn teamgenoten wisten hem alleen niet goed te bereiken, dus het uitlopen van de voorsprong bleef uit. Sem gunde de rollende bal vlak voor tijd aan Robbie. Hierdoor kon hij met zichtbaar enthousiasme en plezier laten zien dat hij echt thuishoort bij zijn teammaatjes van de F3! Uiteindelijk was het Moos die in de laatste minuut van de wedstrijd, door het vijfde doelpunt te maken, bevestigde dat EMK toch echt de beste en de sterkste was en daarmee de terechte- en ongeslagen voorjaarskampioen 2015/2016!

2016-04-23 EMK F3 kampioen (1)  2016-04-23 EMK F3 kampioen (3)  2016-04-23 EMK F3 kampioen (8)