EMK – FC Cranendonck 1 – 3

Geplaatst op: maandag 18 september 2017 om 20:45.

Een deel van het team van FC Cranendonck kwam vertraagd aan op het sportpark (auto-ongeval van de hoofdtrainer). Gelukkig was er geen letsel bij de meegereisde spelers. Vervolgens bleek de aangewezen scheidsrechter niet te verschijnen. Ondanks moderne communicatiemiddelen was geen contact mogelijk. Gelukkig bleek Roy Bloemers (trainer van het dameselftal van EMK) de geschikte papieren te hebben om de wedstrijd te leiden, anders had men de supporters van beide teams moeten teleurstellen en naar huis sturen.

De allereerste kans was er voor de bezoekers, maar keeper Mark Faassen kon dit pareren. EMK ging vervolgens druk zetten op de tegenstander en creëerde kansen waarvan er één na een kwartier voetballen benut werd. Een schot van Rick van den Bogaard werd niet goed gepareerd door de doelman, waarna Johan Janssen van dichtbij kon afronden (1-0). Er bleven kansen komen voor EMK, maar de keeper stond in de weg. Een schot van Tom Diender vloog tegen de lat. In de 44e minuut kon een aanvaller van Cranendonck ongehinderd naar voren komen en op de goal van EMK schieten: de bal verdween in de korte hoek en zo scoorde de tegenstander de gelijkmaker bij de tweede kans in de wedstrijd (1-1).

De tweede helft van EMK was niet erg sterk. In de 51e minuut scoorde invaller Guus Teunissen voor Cranendonck met een strak afstandsschot (1-2). EMK probeerde de gelijkmaker te maken maar gaandeweg bleek er weinig samenspel te zijn. Uiteindelijk moest EMK kort voor tijd een derde doelpunt incasseren uit een tegenaanval. De illusie om verder te gaan in de bekercompetitie was daarmee voorbij. Met zes tegendoelpunten in de laatste twee wedstrijden, heeft hoofdtrainer Tom Vroomen een behoorlijk punt van aandacht.