EMK Jeugdkamp 2017: wat was je mooi !

Geplaatst op: maandag 12 juni 2017 om 20:00.

Eindelijk was het vrijdag 9 juni 2017. Voor de eerdere deelnemers die opnieuw hadden uitgekeken naar ‘hun’ kamp, voor de nieuwelingen die vol spanning het eerste EMK Jeugdkamp mee gingen maken en voor de ouders de ‘kunst van het loslaten’. Het team van vrijwilligers had weer een zeer afwisselend programma samengesteld met voor iedereen wat wils, waarbij Plezier, Plezier en nog eens Plezier voorop stonden.

Op vrijdag opende ‘Pa’ John het EMK Jeugdkamp, werd er op een groot scherm gekeken naar Nederland – Luxemburg, waarna Sport & Spel/O9 en O11 in de bossen van Bergeijk op jacht gingen naar ontsnapte dieren. Rond 00.00 uur trokken de 13 spelers de wandelschoenen aan voor hun dropping, waarna de ‘smeerploeg’ rond 04.15 nog trakteerde op een lekker broodje knak. Er was nog meer dan genoeg energie over, waardoor dag 1 een kort nachtje kende.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De ‘smeerploeg’ met hun smeerdiploma: Simone Engelen, Hans Vogels en Jac Hilt (toppers zijn het!)

De zaterdag werd geopend met het 4×4 toernooi waar niet de minste ploegen op af waren gekomen: o.a. Real Madrid, Chelsea, Barcelona, Bayern Munchen, Galatasaray en Manchester United hadden allemaal de weg naar Bergeijk gevonden. ’s Middags stond er een 7-kamp op het programma, waar de spelleiding alle registers had opengetrokken en waarbij het zeepbaan slagbal en het buikschuiven weer de grote trekpleisters waren (diverse personen van de leiding eindigde tijdens het opbouwen of tijdens de uitleg ook al in het water). ’s Avonds kreeg het kamp bezoek van de bingo showmaster Jim Pans, wat een meester entertainer is deze man (jij krijgt die lach niet van mijn gezicht)! En nog was het programma niet ten einde: met zijn allen de bossen in voor een speur ‘spook’ tocht, waar het geluid van een heuse kettingzaag zorgde voor spanning en kippenvel. Inmiddels was op het kamp het kampvuur ontstoken door Pim & Hans (wat is tenslotte een kamp zonder kampvuur) en viel de nacht wat vroeger dan de dag ervoor.

Op zondag stond de strijd om de Christ Kuijten Penaltybokaal weer op het programma en ook de pingels in de individuele categorieën.  Een dag vol van Ambitie, Sportiviteit & Gezelligheid kende uiteindelijk de volgende winnaars:

Sport & Spel:

 1. Fleur Leeuwenberg

O9:

 1. Lars van Schaijik
 2. Stijn Bovers
 3. Daan van Dijk

Lars van Schaijik 2  Stijn Bovers  Daan van Dijk

O11:

 1. Bastiaan Thomassen
 2. Finn Vermeulen
 3. Evrie van Hout

Bastiaan Thomassen  Finn Vermeulen  Evrie van Hout

O13:

 1. Luca Claassen
 2. Amon Vervaart
 3. Thijs van den Broek

Luca Claassen  Amon Vervaart  Thijs van den Broek

Winnaar Christ Kuijten Penaltybokaal 2017:

 1. Lars van Schaijik

Lars van Schaijik

 Na de prijsuitreiking kwam er helaas weer een eind aan het EMK Jeugdkamp 2017, maar het goede nieuws is dat het EMK Jeugdkamp 2018 alweer gepland is. De data zijn 1-, 2- en 3 juni 2018.

Meisjes en jongens wat hebben wij genoten van- en samen met jullie!

PS: tijdens het EMK Jeugdkamp hebben wij gebruik gemaakt van Facebook voor dagelijkse foto’s en filmpjes vanaf het kamp. Eén filmpje van het zeepbaan slagbal is een ware hype op Facebook, inmiddels hebben er >150.000 mensen het filmpje bekeken!