EMK Jeugdkamp 2018: één groot voetbalfeest

Geplaatst op: zaterdag 16 juni 2018 om 22:00.

Op vrijdag 1 juni arriveerden aan het begin van de avond de deelnemers aan het EMK Jeugdkamp. Enigszins gespannen maar ook vol verwachting van hetgeen komen ging (en met een tas waar je 14-dagen mee van huis kon blijven, en waarvan zo bleek achteraf slechts één voetbalsetje nodig was), eerst nog aan de hand van papa of mama maar al snel waren het de voetbalvriendjes die een laatste afscheid forceerden: het EMK Jeugdkamp was begonnen! Nadat de slaapkamers al snel veranderd waren in een georganiseerde puinhoop en op de velden van de Willy Hoeve de voetballers de overhand hadden genomen, was al snel duidelijk dat er drie dagen Plezier op de planning stond.

Al snel moest EMK te hulp schieten bij het lokale circus waar enkele dieren waren ontsnapt en die in de bossen van Bergeijk hun toevlucht hadden genomen. Er werd hartstochtelijk gezocht naar de meest exotische diersoorten, die soms niet eenvoudig te vinden waren. Gelukkig waren na een paar uur de dieren weer terug in hun verblijven. In de tussentijd waren er op het kamp 2 vlaggen van de teams verdwenen en ontstond er een ware veldslag tussen smokkelaars en de grenspolitie om de vlaggen weer terug te brengen naar het Jeugdkamp. Op het kamp stond de JO13 inmiddels al te wachten op hun moment: de dropping. Na enkele uren zoeken naar de thuisbasis (na 1:45 lopen was men nog net zover van het kamp als aan het begin), was er een glas drinken en een broodje knak, waarna het nog lang onrustig bleef in Bergeijk.

   

Terwijl iedereen zich op dag 2 fris en fruitig meldde voor de 4×4 bleken enkele topploegen zich gemeld te hebben op de luchthaven van Bergeijk: Barcelona, Chelsea, Juventus, PSV, Feyenoord, Ajax en AZ streden mee om de spreekwoordelijke eer. Daarna werd er een heuse 5-kamp opgebouwd waarbij het inmiddels bekende badjes trefbal op zijn EMK’s niet mocht ontbreken en onder de doorgebroken zon zorgde voor de nodige afkoeling. Uiteraard mag een sterren diner niet ontbreken en was de friteskar uit Bergeijk zo’n succes dat Joop Heksenwiel zich inmiddels heeft gemeld bij de kampleiding van volgend jaar.

   

Inmiddels was de immens populaire quizmaster Jim Pans begonnen aan de strijd om de prijzen van de bingo. Toen de rookwolken enigszins waren opgetrokken was het Joop Heksenwiel die met een heuse spooktocht ervoor zorgde dat de spanning nog maar eens werd opgevoerd (een kettingzaag in de Bergeijkse bossen is écht geen pretje om te passeren). Geen Jeugdkamp zonder een kampvuur vond vuurmeester Jeffrey die samen met Pim een geweldig vreugdevuur liet ontbranden. De nacht viel na dag 2 ietsjes vroeger …..

 

Op dag 3 (tjonge wat vliegt de tijd als het gezellig is) vond de grote strijd om de Christ Kuijten Penaltybokaal plaats en was het een spannende strijd om de penalty killers Frans, Milan en Willem te passeren. De uitslagen van de diverse categorieën:

JO8/9:

  1. Christean Kreike
  2. Kaan Baygin
  3. Beau Duitsman

   

JO11:

  1. Thomas Leeuwenberg
  2. Sil Sloots
  3. Moos Geelink

   

JO13:

  1. Luca Claassen
  2. Quint Hofstee
  3. Jasper Kelderman

  

Uiteindelijk was de finale een zenuwslopend om-en-om spel tussen Christean Kreike en Thomas Leeuwenberg, waarbij laatstgenoemde de felbegeerde wisselbeker mee naar huis mocht nemen.

We hebben samen met iedereen weer genoten van een geweldig EMK Jeugdkamp waar we best 10 dagen hadden willen blijven! Het goede nieuws is dat de data voor volgend jaar alweer bekend zijn: 21-, 22- en 23 juni 2019.