EMK Jeugdkamp 2024: wat was je mooi!

Geplaatst op: woensdag 5 juni 2024 om 18:00.

Vooraf had het team EMK Jeugdkamp de deelnemers een weekend van (voetbal) Plezier beloofd en het was aan alle reacties op zondagmiddag te zien, dat deze belofte door het team én de deelnemers samen volledig was ingevuld: wat een voetbalfeest was het Jeugdkamp 2024.

Direct vanaf de start van het voetbalweekend was de jeugd het hele weekend samen met hun voetbalvrienden en -vriendinnen, werd de jeugd meegenomen in het bosspel en wist de omgeving van Ommel dat EMK bezit had genomen van de groepsaccommodatie Ons Thuis. Na de nachtelijke terugkomst op het kamp viel de traktatie van een broodje worst prima in de smaak en werd het spel samen nog langdurig geëvalueerd 😉

Na een korte nacht begon de zaterdag met de aankomst van de gehele Europese voetbaltop voor een combinatie van het 4 x 4 toernooi en een uitdagende 10-kamp, waarbij plezier en prestaties samen hand in hand gingen. Voor dat iedereen er erg in had bleken de koks Ronnie & John alweer voor een heerlijk 3-gangen menu te hebben gezorgd, zodat iedereen met de juiste voorbereiding aan het avondprogramma kon beginnen. Het avondprogramma werd gevormd door een gastoptreden van Bingomaster Jim Pans, die op geheel eigen wijze invulling gaf aan de trekking van de bingo getallen. Dit bleek slechts een voorproefje van de muziekbingo waarbij Dirk de combinatie van Engelstalige- en Hollands hits uit de speakers liet schallen, waarbij de deelnemers niet langer op hun stoelen konden blijven zitten en na afloop iedereen wel een prijs had gewonnen.

 

Al deze activiteiten bleken de opmaat naar een bijzonder spannende spooktocht voor de oudste jeugd, wat leidde tot extra veel spanning vooraf maar uiteindelijk prachtige verhalen en wat opluchtingstranen na afloop. De nacht viel deze dag iets eerder in Ommel dan op dag 1.

Na een rustige nacht was daar de lichte teleurstelling van het aanbreken van de laatste dag van het Jeugdkamp, maar die verdween al snel naar de achtergrond door de aanstaande strijd om de Christ Kuijten Penaltybokaal. De afsluiting van het Jeugdkamp werd opnieuw een van de hoogtepunten, omdat in alle leeftijdscategorieën de onderlinge concurrentie spannend-, maar sportief was en de spanning richting de finale alleen maar groter werd.

Na een spannende finale was er een verdiende overwinning voor Clément Baudoin, die trots de Christ Kuijten Penaltybokaal toonde aan het groot aantal ouders bij de prijsuitreiking.

Tot slot kregen alle deelnemers nog een blijvende herinnering aan het Jeugdkamp 2024 en kon iedereen moe- maar voldaan terugkijken op een fantastisch Jeugdkamp: tot volgend jaar! EMK Jeugdkamp 2025: 27-, 28- en 29 juni 2025.

EMK Jeugdkamp 2024 wat was je mooi! 💛🖤

PS: klik op de foto’s voor een vergroting