EMK JO17-1 verovert de najaarstitel

Geplaatst op: donderdag 19 december 2019 om 23:45.

Op een avond waarbij de spanning het uiteindelijk won van de kwaliteit, veroverde EMK JO17-1 het kampioenschap in de najaar competitie 3e klasse.

Het (thuis) publiek was vanavond ruimschoots toegestroomd op Sportpark Wettenseind waar de wedstrijd om het kampioenschap gespeeld ging worden. SBC was zich volop bewust van haar sportieve plicht en stond goed georganiseerd en gedisciplineerd op het veld. EMK had daar in de eerste helft duidelijk problemen mee en moest tegelijkertijd de drang om de wedstrijd te willen beslissen onderdrukken. Gedurende de wedstrijd kreeg de onrust stap-voor-stap vat op EMK en was SBC optisch gezien de betere partij. De ruststand van 0-0 zorgde bij de EMK-aanhang voor een ‘het zal toch niet gevoel’, wat duidelijk haar weerslag had op zowel de ploeg- als de trouwe aanhang van EMK.

In de tweede helft was het spelbeeld lange tijd identiek aan de eerst helft, maar kon EMK toch de druk leggen op de ploeg van SBC. Even sloeg de twijfel toe toen SBC brutaal een 0-1 voorsprong nam en aan EMK-zijde het vertrouwen in een goede afloop deed afnemen. Toch bleef EMK voetballen en drong het SBC meer en meer terug op haar eigen helft, en bracht de gelijkmaker uit een pingel het geloof weer volledig terug, 1-1. In de hectische slotfase was het EMK wat alles op alles zette voor de winst, terwijl SBC een punt uit het vuur wilde slepen. Het vertragen van het spel werd in de laatste minuten van de wedstrijd SBC fataal, toen een overtreding binnen de 16-meter opnieuw een pingel opleverde. Tot opluchting van alles wat EMK heet, werd de laatste kans in de wedstrijd omgezet in de overwinning, 2-1.

Geen goede wedstrijd van EMK, maar wie heeft het daar nu nog over. Het bleef nog lang onrustig op het Wettenseind…..

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

Proficiat spelers, begeleiding en harde kern!