EMK start met G-voetbal

Geplaatst op: dinsdag 8 november 2016 om 07:10.

Voetbalvereniging EMK start na de herfstvakantie met G-voetbal. Het belangrijkste doel is om deelnemers in een goede sfeer lekker met voetbal bezig te laten zijn. De deelnemers gaan in eerste instantie alleen trainen. Zodra het mogelijk is start er een team in de G-voetbalcompetitie van de KNVB. Dinsdagavond wordt de vaste trainingsavond en op dinsdag 8 november vindt de eerste training plaats van 18:30 tot 19:30 uur.

Voordat de trainingen starten is er gelegenheid voor diegenen die zich aanmleden om kennis te komen maken met EMK en de G-voetbaltrainers. Deze kennismaking zal plaatsvinden op zaterdag 5 november van 13:00 tot 14:00 uur in de kantine van EMK aan het Wettenseind 24 te Nuenen.

Vaakt denkt men dat G-voetbal staat voor voetbal voor gehandicapten. Dit is echter niet de betekenis. G is na A t/m F de volgende categorie in het jeugdvoetbal. De speeltijd en spelregels komen grotendeels overeen met die van de F-categorie. Dit brengt voetballen voor allerlei deelnemers binnen bereik en maakt het vooral ook leuk.

Bij EMK leefde al langer de wens om voetbal ook mogelijk te maken voor kinderen en volwassenen die niet of amper aan het regulier voetbal kunnen deelnemen. De KNVB geeft EMK de gelegenheid om G-voetbal als volwaardig onderdeel van de KNVB voor Nuenen en omstreken te gaan organiseren en ondersteunt de club daarbij.

Lijkt het je leuk om bij het G-team van EMK te komen voetballen, meld je dan aan bij Louis Koenen (e-mail: lbjkoenen@gmail.com) of Desiree Straathof (e-mail: dees@onsnet.nu).

g-voetbal