EMK VR1 kampioen

Geplaatst op: maandag 24 april 2017 om 10:15.

Wie had dit kunnen bedenken twee jaar geleden toen enkele dames een plan hadden om een vrouwenteam te starten bij EMK: “dat zou de gezelligheid ten goede komen”. Dus werd een team gevormd met voetbalsters met connecties met EMK (of familieleden). Sommige hadden andere sporten gedaan. Een keepster kwam aanwaaien via Facebook. Het klikte meteen. Dankzij de vele trainingen haalde men in het eerste seizoen de 4e plaats in de 5e klasse. Opvallend was een sterke verdediging bij EMK VR1 in het vorige seizoen. Met Roy Bloemers als nieuwe trainer en enkele versterkingen voorin ging het voortvarend met de dames van EMK: men won simpelweg alle wedstrijden (17) met slechts 5 tegendoelpunten.

Voor de kampioenswedstrijd togen de dames van EMK (en hun gezelschap) naar het sportpark van de tegenstander met de kleurrijke bus van FC Eindhoven (een ervaring op zich). De wedstrijd werd gespeeld op het natuurgrasveld van Pusphaira onder de aandacht van veel supporters. EMK VR1 begon nerveus aan de wedstrijd tegen Pusphaira VR3, maar liet achterin geen ruimte voor de tegenstanders. Een eerste kans was er voor Lisette Hoeben in de 8e minuut, maar de bal ging naast de goal. Een poging van Lisette in de 10e minuut belandde op de doellat. In de 16e minuut ontsnapte Lieke Weijnen aan de verdedigers van Pusphaira, om knap de uitgekomen keepster te omspelen (0-1). Enorme vreugde bij deze eerste goal. Het speltempo van EMK ging omhoog. In de 20e minuut was er een afstandsschot van Jennifer Leenders-Wernert met de 0-2 als gevolg. Bij Pusphaira moest men naar lucht happen. De pas ingevallen Micky Bushoff omspeelde haar directe tegenstander in de 25e minuut. De voorzet werd tot doelpunt verwerkt door Lisette Hoeben (0-3). Lisette had de smaak te pakken en scoorde 2 minuten later met een soloactie dwars door de defensie van Pusphaira (0-4). Drie minuten later was er een geweldige verre lob van Lea Raemaekers over de keeper die de ver voor de goal stond (0-5). De wedstrijd was gespeeld. EMK kreeg in de eerste helft nog een paar goede doelkansen.

Na rust zakte het tempo. Alle fitte speelsters van EMK kregen de kans om in te vallen. Er kwam wat meer druk op de verdediging van EMK en Manon van de Wiel moest in de 53e minuut in de voeten duiken van een tegenstander. Een minuut later werd gevreesd voor een blessure bij Lieke Weijnen, maar dat bleek mee te vallen. In de 69e minuut kwam Lauren Frederiks een teenlengte tekort, om van dichtbij te kunnen scoren. Jennifer Leenders-Wernert werd voor kramp behandeld, maar slaagde nog kort voor tijd om een zwaar schot op goal te geven, dat knap werd gepareerd door de Pusphaira keepster. Na het laatste fluitsignaal, kon de vreugdedans beginnen bij de EMK-dames. Het besef dat men geschiedenis heeft geschreven bij EMK zal later nog wel komen. De laatste uitdaging is de wedstrijd uit tegen Unitas’59 VR1 op zondag 30 april om 10:00 ’s morgens.

Speelsters EMK: Juliette Beekmans, Nancy Beekmans, Micky Bushoff, Sanne Cuppen-Bruines, Lauren Frederiks, Tatum van Gils, Mandy van Hasselt, Lisette Hoeben, Jitske Kuijten, Jennifer Leenders-Wernert, Imre van Leeuwen, Michelle Pranger, Lea Raemaekers, Kirsten Stronkhorst, Lieke Weijnen, Manon van de Wiel.