EMK zonder voorzitter?

Geplaatst op: woensdag 2 oktober 2019 om 16:45.

Na de algemene leden vergadering is definitief bekend geworden dat we 5 nieuwe bestuursleden en 2 herkozen bestuursleden hebben, maar er geen voorzitter meer is. Graag zien we hier snel verandering in komen.

Juridisch gezien kan een vereniging, en dus ook EMK, zonder voorzitter voortbestaan. In de statuten staat namelijk: ‘Indien het aantal bestuursleden beneden drie is gedaald blijft het bestuur bevoegd. Het is echter verplicht zo spoedig mogelijk een algemene vergadering te beleggen waarin de voorziening in de open plaats of open plaatsen aan de orde komt.’

We weten sinds de algemene ledenvergadering van 23 september j.l. dat onze voorzitter Richard du Croo de Jongh ermee is gestopt. In een vereniging van ruim 600 leden zou het toch moeten lukken om een voorzitter te vinden, zou je denken. Ook zonder voorzitter gaat alles bij de vereniging uiteraard gewoon door: de wedstrijden worden gespeeld, de kantine is open, de biertjes worden getapt en na de wedstrijden is ook de derde helft vast weer heel gezellig.

Bij wie kun je aankloppen als je een vraag hebt? Wie vertegenwoordigt EMK bij uitwedstrijden? Wie ontvangt onze gasten bij thuiswedstrijden? En wie gaat het bestuur en al onze commissies aansturen?

De rol van voorzitter is een belangrijke rol en omvat veel taken, maar je doet het zeker niet alleen. De overige bestuursleden, de leden van alle commissies en de vele vrijwilligers staan klaar om ervoor te zorgen dat alles bij EMK reilt en zeilt. En wil je wel, maar liever niet alleen? Wat je steeds vaker tegenkomt bij verenigingen is dat de rol van voorzitter als een zogenaamde ‘duobaan’ wordt ingevuld. Zo worden de taken een beetje verdeeld. Ook dit behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Wie gaat deze uitdaging aan? Wie wordt de komende 3 jaar het gezicht van onze vereniging? Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Neem dan contact op met Frank van der Hoeven (f.vanderhoeven@onsnet.nu), Sjoerd Stooker (sjoerd.stooker@gmail.com) of een van onze andere bestuursleden.