EMK’ers van het jaar 2020 en 2021

Geplaatst op: woensdag 29 december 2021 om 18:00.

Traditiegetrouw wordt bij EMK tijdens de nieuwjaarsreceptie de EMK-er van het voorafgaande jaar bekend gemaakt. Omdat de club drijft op enthousiaste vrijwilligers wordt op die dag één van hen met bijzondere verdienste in het zonnetje gezet.

Omdat de nieuwjaarsreceptie van 2021 niet doorging is besloten de bekendmaking van de EMK-er van 2020 met een jaar te verschuiven. Aangezien we helaas ook dit jaar geen nieuwjaarsreceptie hebben, maken we alsnog de EMK-er van 2020 bekend en… benoemen we direct ook de EMK-er van 2021.

De commissie maakt bekend dat Arie van Schaijik en Toine van Deursen wegens grote verdiensten voor de club zijn verkozen tot EMK-er van respectievelijk 2020 en 2021!

Wie bij EMK kent Arie van Schaijik niet?

Arie is een wandelend geel-zwart hart. Drie zoons van Arie voetballen bij EMK: Gijs, Niels en Lars. Sinds Gijs bij EMK kwam, nu gauw een twaalf jaar geleden, is Arie betrokken als leider en trainer van elftallen. Onderweg viel hij altijd in als vliegende keep als er weer eens een elftal zonder trainer of leider zat en werd hij ook lid van de TC jeugd. Arie is er altijd, je kunt altijd een beroep op hem doen, als hij het niet zelf al heeft aangeboden. Geen toernooi (kerst of einde jaar), seizoens-opening of – sluiting of wat voor activiteit dan ook, Arie is present.

Zelf voetbalt Arie ook nog, echter bij de Woenselse Boys…? Wanneer gaan we hem verwelkomen bij onze eigen Classics? Vanwege de speeltijd, zaterdag 16.00, is dat tot op heden niet mogelijk natuurlijk maar…. Lars voetbalt nu in de O13 dus Arie loopt voorlopig nog wel een tijdje rond bij EMK en… dan kan hij over 7 jaar mooi aansluiten bij de Classics! Arie, namens de commissie bedanken we je hartelijk voor je inzet de afgelopen jaren, en, niet te vergeten, ook bedanken we zijn vrouw Elvira van wie je dit allemaal mag. De erkenning EMK-er 2020 is superverdiend en we hopen dat Arie nog lang bij EMK blijft.

Toine van Deursen kwam bij EMK toen zoon Loek ging voetballen. Hij stak zijn vinger op en werd naar goed gebruik binnen EMK direct gebombardeerd tot trainer/leider van het team.

Loek is nu 16, dus het zal zeker een jaar of 10 geleden zijn. Toine was jarenlang een trainersduo met Ivo van der Velde.  Trainer/leider is Toine tot op de dag van vandaag, maar hij treedt nu meer op als manager; de trainingen van de JO17-1  laat Toine z’n spelers doen.

Sinds een aantal jaren regelt Toine de scheidsrechters voor de jeugd. Met behulp van een filmpje in de mail krijgen jeugdleden duidelijk instructie wie wanneer, hoe laat en hoe hij of zij moet fluiten. Uit betrouwbare informatie weten we dat Toine iedere maandagavond druk is met de organisatie hiervan. Toine zelf is bijna altijd zaterdagochtend aanwezig om de jeugdleden te ondersteunen en… als er eens één niet komt opdagen, neemt hij zelf de fluit ter hand. Sinds kort is Toine ook scheidsrechters-coördinator voor de senioren; dat doet hij er even bij.

Naast al deze werkzaamheden regelt Toine als sinds een jaar of acht de organisatie van de Grote Clubactie, waarmee de financiën van EMK ieder jaar een extra injectie krijgen. In het afgelopen jaar zelfs met een Mega recordbedrag: bijna € 4000,–

Al met al vind de commissie dat Toine voor al deze verdiensten voor EMK recht heeft op de eretitel EMK-er 2021! De commissie feliciteert Toine daarmee en ook in dit geval geldt dat we zijn vrouw, Janine, willen bedanken voor het faciliteren hiervan!

Toine, ook jij hebt het superverdiend en we hopen dat je nog lang rondloopt bij EMK.