Eventuele herstart competities weekend 10/11 april

Geplaatst op: vrijdag 22 januari 2021 om 12:30.

De KNVB is met een update gekomen over een eventuele herstart in het amateurvoetbal. De bond beslist uiterlijk in de week van 9 februari wat er nog mogelijk is dit seizoen.

Het Amateurvoetbal in de senioren A-categorie moeten uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april worden hervat. Mocht dit niet haalbaar zijn, dan worden de competities voor het seizoen 2020-2021 definitief niet hervat.

Er wordt volgens de voetbalbond rekening gehouden met de trainingsopbouw naar een mogelijke herstart. Als de competities niet meer worden hervat, vindt er geen promotie/degradatie plaats. Voor de overige competities is een andere deadline.

Alternatief
Het alternatief is dat de KNVB  in plaats van de reguliere competities regionale competities of bekertoernooien gaat organiseren voor alle categorieën op basis van inschrijving.  “Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.