Fedor van Kuyk EMK-er van het jaar 2019

Geplaatst op: maandag 6 januari 2020 om 11:00.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van voetbalvereniging EMK op zondag 5 januari 2020, is Fedor van Kuyk gehuldigd als EMK-er van het jaar 2019. Deze uitverkiezing werd gedaan door de EMK-ers van het jaar van de laatste drie jaren: Chris Aelberts (2016), Stephan van den Reek (2017) en Bart van Moorsel (2018).

Fedor heeft zich in de afgelopen jaren met volle overgave ingezet voor de jeugd van EMK. Fedor begon in 2011 als jeugdleider bij EMK, wat hij overigens nog steeds is. Met zijn team behaalde hij diverse malen een kampioenschap. Met zijn bedrijf Ambitec sponsorde hij diverse jeugdteams, maar ook initiatieven als ‘Pupil van de Week’ en Sinterklaas. Als jeugdleider miste hij de thuistoernooien bij EMK en Fedor is dan niet de persoon om daarover te klagen, maar hij zette zijn schouders eronder. Sinds 2013 is er (bijna) jaarlijks een jeugdtoernooi bij EMK geweest dat door hem geregeld werd. Helaas kon het toernooi van 2019 geen doorgang vinden door late afmeldingen, maar voor 2020 is er alweer een Paastoernooi in de planning. Naast de organisatie van thuistoernooien nam Fedor ook de coördinatie van uittoernooien voor zijn rekening en speelde hij een belangrijke rol bij de organisatie van diverse zaaltoernooien in de kerstvakantie.

Sinds 2015 is Fedor lid van de Technische Commissie voor de jeugd, waarin hij één van de sturende krachten is. Fedor wordt gekenmerkt door zijn grote toewijding en zijn aanstekelijk enthousiasme. Daarnaast weet hij diverse vrijwilligers te binden, bijvoorbeeld voor de rol van jeugdleider of ten behoeve van de organisatie van diverse activiteiten van de TC jeugd. Daarbij gaat het vaak om spelers uit de oudere jeugd, in het bijzonder uit zijn eigen team. Deze betrokkenheid van de oudere jeugd wordt als erg belangrijk beschouwd voor de toekomst van EMK. In 2019 heeft Fedor het voor elkaar gekregen om van EMK een erkend leerbedrijf te maken voor het Summa College. De eerste officiële stagiair, Daan Tappel, wordt uiteraard door hem begeleid.

Gezien zijn staat van dienst is het bestuur van EMK zeer erkend met de uitverkiezing van Fedor tot EMK-er van het jaar 2019.