Gaan amateurcompetities nog door?

Geplaatst op: maandag 29 november 2021 om 08:30.

Veel amateursportverenigingen zitten in onzekerheid. Gaan de competities nog wel door, nu er in de avonduren niet meer kan worden getraind?

Zijn afgelopen weekend voor het laatst dit jaar competitiewedstrijden gespeeld op de amateurvelden? Die kans is reëel nu er na 17.00 uur niet meer getraind mag worden. De amateurclubs wachten op beslissingen van de landelijke bonden.

Zo heeft voetbalbond KNVB de Tweede Kamer opgeroepen om de kabinetsplannen morgen bij het debat nogmaals tegen het licht te houden. De bond verklaart al wel dat ‘vroeg of laat het spelen van wedstrijden in het weekend niet meer verantwoord is als hier niet voor kan worden getraind’.

Veel verenigingen zouden wel begrip hebben voor het tijdelijk stilleggen van de competities. ,,Je moet je afvragen of het reëel is om de competities voort te zetten op deze manier”. ,,Er mag al geen publiek bij de wedstrijden zijn, er zijn veel afgelastingen door besmettingen onder spelers en nu kan er ook niet meer getraind worden. Het wordt steeds moeilijker.”

Clubs willen duidelijkheid

Het stilleggen van de competities zou in ieder geval duidelijkheid verschaffen. ,,En duidelijkheid is heel belangrijk voor clubs”. Doordat sporthallen en -parken om 17.00 uur sluiten, vervallen vrijwel alle trainingen van zowel jeugd als senioren.

Artikel Eindhovens Dagblad, maandag 29 november 2021 ©