Hard hoofd

Geplaatst op: zaterdag 27 januari 2018 om 17:00.

In mijn laatste column voor de winterstop klaagde ik over de lange pauze die voor ons lag. Nu deze net achter de rug is, lijkt het me een ideaal moment dat alsnog te doen. Begrijp me niet verkeerd, ik heb helemaal niets tegen het fenomeen winterstop, een beetje rust halverwege een druk seizoen is best lekker. Maar om die rust nu eindeloos lang te laten duren? Dat is niet slim. Het zet bij  voorbaat de toch al drukke speelkalender aan het einde van het seizoen extra onder druk.

Deze week kreeg ik, beter laat dan nooit, bijval van de KNVB. Niet met zoveel woorden, maar schijnbaar zijn ze op de burelen in Zeist inmiddels wél ontwaakt uit hun winterslaap. ‘Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn met ingang van 27 januari verplicht om bij een incidentele afgelasting van het natuurgrashoofdveld met het eerste mannenelftal uit te wijken naar kunstgras’, stond in een persbericht.

De voornaamste redenen? Het aantal inhaalmomenten is beperkt, de bond wil niet te veel doordeweekse duels aan het einde van het seizoen en de laatste twee programma’s moeten zoveel mogelijk gelijk gespeeld worden.

Hoe prijzenswaardig het misschien ook is dat de KNVB nu alsnog dit ei legt, elke malloot had dit aan het begin van dit seizoen al bedacht. Het is te hopen dat de heren en dames van de voetbalbond bij het bepalen van de speeldagenkalender voor het komende seizoen de blunder van dit jaar niet vergeten. Ik heb er een hard hoofd in.

Column van Mattijs Smit, Eindhovens Dagblad 27 januari 2018 ©

ED