Hekwerk voetbalclub EMK mag worden verhoogd

Geplaatst op: woensdag 27 juni 2018 om 19:00.

Het tweede gedeelte van het hekwerk bij voetbalvereniging EMK uit Nuenen kan worden opgehoogd van twee naar vier meter.

Niets staat de gemeente Nuenen nog in de weg om ook het tweede gedeelte van het hekwerk om het voetbalterrein van EMK te verhogen. Het enige bezwaar dat er was, van een buurman, bleek ingetrokken te zijn. Dat bleek bij een hoorzitting van de bezwaarcommissie maandagavond. Waarom hij zijn bezwaar heeft ingetrokken blijft onduidelijk.

De gemeente wil uit veiligheid het hek verhogen om te voorkomen dat bewoners van aangelegen Pieterveld en Culenhof steeds ballen om de oren krijgen. Het eerste stuk van het hek langs het voetbalterrein van EMK is al van twee naar vier meter opgehoogd. De aanleg van de verhoging is gestopt omdat slechts een vergunning verleend was voor het eerste deel.

Voor het tweede deel werd 26 februari een vergunning afgegeven. Dezelfde buurtbewoner, die dat ook bij het eerste deel van de verhoging deed, maakte opnieuw bezwaar. Het hekwerk zou zijn uitzicht belemmeren en hij vreest voor zijn woongenot. Net zoals bij de eerste keer trok hij zijn bezwaar in. EMK-voorzitter Richard du Croo de Jongh vindt zijn club geen partij in de discussie. ,,Wij hebben wel de gemeente gewezen op het gevaar van overvliegende ballen. We snappen de bezwaarmaker ook. Wij hebben graag goede relaties met alle omwonenden.”