Herstart amateurvoetbal lijkt nog ver weg

Geplaatst op: dinsdag 8 december 2020 om 21:45.

De herstart van het amateurvoetbal lijkt nog ver weg. In de persconferentie van dinsdag 8 december gaf Minister-president Rutte aan dat de huidige maatregelen voorlopig nog van kracht blijven tot medio januari.

De herstart die de KNVB voor ogen had in het derde weekend van januari is daarbij hoogst onwaarschijnlijk. De enige versoepeling die in het verschiet ligt, is het trainen in groepsverband tot een leeftijd van 27 jaar, maar daar komt pas -na een aantal proefsessies met jongere leeftijdscategorieën- een besluit over en dan zitten we al in medio januari.

Gezien de huidige ontwikkelingen lijkt het er op dat we pas op 1 maart weer van start kunnen gaan. Deze optie wordt door vele amateurvoetballiefhebbers gedragen, want dan is er duidelijkheid en kunnen clubs en spelers zich richten op deze datum. Het spelen van een halve competitie lijkt dan de beste optie.

Helaas nog geen versoepelingen op korte termijn, maar trainen in teamverband staat hoog op de agenda. Dat is een klein lichtpuntje voor het amateurvoetbal, aldus de KNVB.

Artikel Amateurvoetbaleindhoven.nl ©