‘Hij juicht, wij hebben tranen in de ogen’

Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017 om 16:00.

Ian is sinds Sport en Spel bij EMK he-le-maal voetbalgek! Zijn kleine wereldje draait om voetbal. Hij slaapt nog net niet met een bal in bed. Want die bal lijkt wel aan zijn voet vergroeid. Dus toen hij was uitgekozen als ‘pupil van de week’ uit zijn team JO9-4 stuiterde hij zelf als een voetbal! Het veld op met het eerste van EMK. Proeven van het echte voetbalwerk. En voor iedereen die Ian kent, zo rustig als hij is, was door het dolle heen! Prachtig om te zien, ook voor ons als ouders.

Een heerlijke zonnige zondagmiddag 2 april werden we ontvangen door jeugdcoördinator Frans en voorzitter van het bestuur Jacques. Met voor Ian een Fristi, broertje Billy een chocomel vertelt Frans Ian wat hij die dag allemaal gaat doen. Ontspannen als Ian oogt laat hij de informatie over zich heenkomen. Frans: “Maar hey Ian, waar is eigenlijk je EMK-shirt? Je kunt toch niet in je Ronaldo shirt het veld op?” Je ziet Ian denken.. Hij heeft bewust dat shirt aangedaan. Want als hij dat eerste doelpunt maakt straks, wil hij net als zijn held Christiano Ronaldo, juichen zoals zijn held doet. Krachtig. Powerful. Under control. Dus als Frans hem dit vraagt… is hij toch even van stuk. “Laten we eens kijken of we nog een shirt voor jou hebben Ian.” Dus hij loopt met Frans mee.

En dan zien wij hem trots naar buiten lopen met een geel EMK-shirt. ‘Pupil van de week’ staat er op zijn rug. En in zijn hand een gesigneerde bal van het eerste! Ik zie zijn ogen stralen. “Laten we die bal maar eens gaan uittesten Ian. Jij mag samen met spelers van het eerste een balletje trappen.” En daar staat ie. Op het veld. Twee van die gele sokken spillebeentjes tussen die grote mannen. Een balletje te trappen. Alsof hij erbij hoort. Alsof hij hier elke zondag zo bij staat, op te warmen met zijn ploeggenoten. Hij hoort erbij.

De wedstrijd gaat zo beginnen. Het eerste speelt vandaag tegen de koploper Wilhelmina Boys uit Best. Oejjjj dat wordt een pittige kluif. Alle spelers komen uit het kleedlokaal met Ian voorop, bal in zijn hand. Geen greintje zenuwen bespeur ik op zijn gezicht. Hij gaat dit gewoon doen. Voet op de bal, klaar voor het fluitsignaal. En daar gaat ie!!! Voorbij zijn tegenstander, links, rechts… en snel!! Kijk die beentjes rennen!! De keeper maakt geen schijn van kans. Met volle kracht strak links in de hoek. En daar gaat ie… zijn Christiano Ronaldo-moove.

Hij juicht. Wij hebben tranen in de ogen.

De wedstrijd is pittig. Heel anders dan een zaterdagochtend JO4-9 wedstrijd. Snelheid, voetbaltechniek en kracht overheerst. Wat mooi om te zien. Een blik in de toekomst. Zo voelt voetbal van dichtbij en Ian mag het meemaken. Vanuit de dugout volgt hij de wedstrijd. Maar EMK heeft het zwaar met een goede tegenstander. En dan die 2de goal.. wauw! Weliswaar van de tegenstander, maar … en nu quote ik mijn man:  “bijna vanaf de middellijn, over de keeper, recht in de kruising.” Ian is diep onder de indruk.

Maar ja… wel 2-0 achter met rust. Ian mag mee de kleedkamer in. Dat zal wel een zegje worden van de trainer. Ian: “Hij was wel boos, maar niet zo heel erg.”

Een nieuw shirt, een gesigneerde bal en ook nog een voetbalbeeldje als aandenken aan deze dag. Maar het is toch de ervaring van de dag, wat het mooiste cadeau is. En niet alleen voor Ian. Ook voor trotse mama en papa.

Ian was man of the match.

Dank je wel EMK!

2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (12)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (8)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (15)

2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (21)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (23)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (26)

2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (27)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (28)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (29)

2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (30)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (31)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (32)

2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (33)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (34)  2017-04-02 EMK - Wilhelmina Boys en pupil Ian Hulshof (35)