Inschrijven 7×7 voorjaarsreeks 2023

Geplaatst op: dinsdag 8 november 2022 om 21:00.

Het is vanaf nu mogelijk om 7×7-teams in te schrijven voor de tweede helft van het voetbalseizoen. Tijdens de voorjaarsreeks gaat het vooral om de toernooivorm die op vrijdagavond wordt gespeeld. Voor enkele competities op vrijdag, zaterdag of zondag is het ook mogelijk om je in te schrijven voor de voorjaarsreeks.

Bij voldoende inschrijvingen in een regio kunnen de volgende categorieën meedoen:

  • Mannen 7×7: 18+, 35+ en 45+
  • Vrouwen 7×7: 18+ en 30+

Nieuw voor het 7×7-voetbal dit seizoen is de 18+-categorie bij mannen. In de senioren doelgroep zijn er veel elftallen die het niet meer voor elkaar krijgen om elf man op het veld te krijgen. Het 7×7-Voetbal is uitermate geschikt om deze teams bij elkaar te houden.

Spelvorm

Bij deze spelvorm staat niet het presteren centraal, maar wel het op een recreatieve manier een potje voetballen met en tegen leeftijdsgenoten. De vrijdagavond blijkt hiervoor het meest geschikt. Vaak staat de accommodatie (én kantine) leeg op deze avond. Een mooie kans voor verenigingen om ook extra inkomsten te genereren.

Elke club is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule. In het voorjaar proberen we de teams enigszins op sterkte, maar nog wel regionaal, in te delen. Hierbij is het niet uitgesloten dat er teams uit het najaar ook in het voorjaar bij elkaar worden ingedeeld. Het uitgangspunt blijft in elk geval een zo veel mogelijk regionale indeling om de reisafstanden te beperken.

Teams najaarsreeks automatisch ingeschreven

Zonder tegenbericht gaan wij ervanuit dat de teams die in het najaar hebben deelgenomen ook in het voorjaar weer van de partij zijn. Tevens kunnen nieuwe teams kunnen worden ingeschreven voor deze aan populariteit toenemende competitievorm. De 7×7 variant is ideaal voor verenigingen die kampen met structurele spelerstekorten of voor spelers die niet meer wekelijks willen of kunnen spelen.